Kommunen uppmanar fortfarande till att vara försiktig. Men nu hävs det bevattningsförbud som funnits i Kungsbacka.
Under måndagen kom beskedet att förbudet hävs från och med 1 juli.
Vattenförbrukningen i kommunen har minskat betydligt sedan bevattningsförbudet infördes i slutet av maj. Det i kombination med en period av svalare och ostadigt väder gör att vattenproduktionen nu är på en mer hållbar nivå.
– Vi ser att grundvattennivån har stabiliserats och är normala för årstiden samt att det just nu är gynnsamt väder för att inte ha ett förbud, säger Åsa Vester, enhetschef på förvaltningen för Teknik, i ett pressmeddelande.
Även om förbudet hävs uppmanar kommunen att vara restriktiv med sin bevattning och att förbudet kan komma igen om förbrukningen ökar för mycket och för snabbt.
Vi vill inte inskränka våra invånares vardag och frihet mer än absolut nödvändigt, därför släpper på förbudet nu. Men vi behöver alla fortsatt vara restriktiva i hur vi använder vårt vatten. Ser vi att förbrukningen ökar för mycket och för snabbt kan ett nytt förbud komma senare i sommar, säger Monica Neptun, ordförande i nämnden för Teknik.
Tips på en hållbar vattenanvändning
Hur vattnet används spelar roll och vi uppmanar alla att försöka spara där man kan. Här är några tips på hur man kan hjälpa till med att hålla nere vattenförbrukningen:
*Låt gräsmattan bli gul. Gräs klarar lång torka och blir grönt igen när det regnar. Ställ undan vattenspridaren – en vattenspridare gör av med 150 liter vatten på 20 minuter, lika mycket som ett fullt badkar.
*Samla regnvatten i en tunna, och använd det för att vattna.
Vänta med att anlägga ny gräsmatta eller plantera en häck till hösten när det oftast regnar mer.
*Om du måste vattna: gör det tidig morgon, sen kväll eller nattetid. Aldrig när det är som varmast då mycket av vattnet dunstar bort.
*Vattna med vattenkanna i stället för slang.
*Ta kortare duschar och stäng av kranen när du borstar tänderna och tvättar dig.
*Ställ en kanna vatten i kylen, så undviker du att spola bort en massa vatten i onödan i väntan på att det ska bli kallt.
Hanhalsbon har skapat en föreläsning om vägen tillbaka
✔ Dissen mot rivalen ✔ Sommarbandyskolan ✔ Värvningen de missade
IVO har granskat händelsen
✔ Kaptensskiftet ✔ Viktigaste nyförvärvet ✔ Den nya målvaktsduon
Den 2 maj 1945 insåg tre unga tyska flygare att kriget var förlorat. De hade ingen lust att kapitulera i Norge utan nödlandade på isen på Torne träsk. Planet sjönk senare till botten, men 1986 fick en brokig samling äventyrare för sig att det skulle bärgas. Pensionerade polisen och hembygdsforskaren Sune Börjesson berättar här den spännande historien om hur Kungsbacka blev centrum för expeditionen.