NYHETER 2023-09-18 KL. 13:35

Flera påkörda rådjur på kort tid

Av John Skoglund

Under det senaste dygnet har det varit fyra viltolyckor i kommunen med rådjur inblandat. Det är under skymning och gryning det oftast är störst fara.

Flera påkörda rådjur på kort tid
Arkivbild: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

Under måndagsmorgonen vid 06.30 small det på Valldavägen och tidigare på morgonen var det en liknande olycka på Västra Särövägen. Under skymningen under söndagskvällen var det två olyckor inom en kvart med rådjur. En på Norra Markavägen i Onsala och en på länsväg 158:an i Särö.

– Det är det klassiska att under skymningen och gryningen är det extra aktivt, säger Caroline Karlsson, polisens presstalesperson. Hon berättar vidare att om man kör på ett rådjur ska man ringa polisen och anmäla olyckan. Sedan ska man märka ut platsen så att en eftersöksjägare vet var det ska letas efter ett påkört djur. Struntar man i åtgärderna riskerar man böter.

– De vilda djuren där det finns anmälningsplikt är älg, rådjur, hjort, vildsvin, björn, varg, järv, lo, utter, örn, mufflonfår och ren, säger Caroline Karlsson.
TV-klipp och nyheter

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.