NYHETER 2023-09-19 KL. 14:54

Fängelse väntar – kvinna lät sina hundar attackera

Av Ronny Karlsson

Kvinnan lät sina två hundar gå till attack på tågstationen i Kungsbacka. Nu döms hon till fängelse för misshandel och försök till misshandel.

Fängelse väntar – kvinna lät sina hundar attackera
En kvinna döms till fängelse efter att hennes hundar attackerat tre personer. Bilden på hunden är tagen i ett annat sammanhang.

TV-klipp och nyheter

Det var i juli 2021 som kvinnan var på tågstationen i Kungsbacka tillsammans med sina två hundar. På perrongen befann sig också de tre målsägande.

Efter att bland annat kallat de tre personerna för "bögar", hotade kvinnan med att hennes hundar skulle gå till attack. En av de tre drabbade ringde till polisen som inte kunde komma direkt.

I stället eskalerade situationen och hundarna gick till attack. Ett av brottsoffren blev biten i benet, medan de andra lyckades fly undan attacken.

Kvinna har förnekat brott, men har också uppgett att hon inte minns situationen på grund av drogpåverkan.

Tingsrätten går nu på de tre brottsoffrens linje och dömer kvinnan. Hundbettet leder till en dom om misshandel, och försök till misshandel syftar på att hon släppte hundarna för att jaga även de andra två i trion.

Kvinnan, som är i 45-årsåldern, döms nu till tre månaders fängelse. Hon ska dessutom betala skadestånd på totalt 18 000 kronor till de tre attackerade personerna.
TV-klipp och nyheter

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.