NYHETER 2023-03-07 KL. 08:31

Enkelt beslut att ställa in bussarna

Av Ronny Karlsson

SBussbolaget KE:s som kör linjetrafiken i Kungsbacka på uppdrag av Västtrafik har ställt in en hel del busslinjer. Man tvingas invänta snöröjningen innan vägarna känns säkra igen.

Enkelt beslut att ställa in bussarna
Flera busslinjer är inställda efter natten och morgonens snöfall. Foto: Johanna Simonsson

TV-klipp och nyheter

Snöfallet som kom under natten har påverkat väglaget. Tidigt i morse valde KE:s bussar att ställa in flera linjer. Enligt Västtrafiks hemsida gäller det linjerna 730, 731, 732, 733, 740, 741, 743, 745, 746 och 748.
– Vi bedömde att linjerna som kör på mindre vägar, där väghållningsarbetet inte riktigt hunnit med, inte kan trafikera vägarna på ett säkert sätt. Trafiksäkerheten går först, säger Oskar Nelson, affärsutvecklare på KE:s bussar.

Det var ett relativt enkelt beslut att ta för bussbolaget.
– Vi vet att många människor påverkas, men när trafiksäkerhet ligger till grund så är beslutet enkelt, säger Oskar Nelson.

Bussbolaget gick först ut med att linjerna är inställda fram till 12.00 på tisdagen. Men nu har det slutat snöa vilket innebär att bussarna kan börja gå tidigare.
– Vi gör hela tiden löpande utvärderingar och det kan hända att vi släpper på trafiken tidigare. Vi gör avstämningar och bedömer framkomligheten på vägarna , därefter tar vi beslut på att köra eller inte, säger Oskar Nelson.
TV-klipp och nyheter

En bandymånad som kan avgöra allt
BANDY 2023-11-30 KL. 18:00
Premium

En bandymånad som kan avgöra allt

Nästan alla busslinjer inställda
TRAFIK 2023-11-29 KL. 19:57
Premium

Nästan alla busslinjer inställda

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.