NYHETER 2021-10-22 KL. 09:00

Elektronen flyttar till Fyren

Av Christina Nordwall

Nu går flytten från ungdomshuset Elektronen. På tredje våningen i kulturhuset Fyren håller otaliga lådor på att packas upp. Preliminär invigning blir i mitten av december.
– Det blir annorlunda men vår inställning är att detta kommer att bli jättebra, säger Madeleine Jonasson, ungdomskonsulent, Ung i Kungsbacka.

Elektronen flyttar till Fyren
I flyttagen. Verksamheten från Elektronen håller på att flyttas till kulrturhuset Fyren. Ungdomskonsulenterna Madeleine Jonasson, Christopher Sköld och Pia Bäckström är tre av dem som ska hålla i verksamheten i de nya lokalerna. Foto: Christina Nordwall

TV-klipp och nyheter

Det har varit blandade reaktioner från ungdomarna som brukar besöka Elektronen. Men flytten var nödvändig, huset ska rivas.
– De som har varit mest negativa är våra musicerande ungdomar som är oroliga för att det kommer att låta för mycket. Andra tycker det ska bli kul, de hänger redan mycket på Fyren, säger Madeleine Jonasson.

Flera möjligheter

Flera rum på tredje våningen är avsatta för verksamheten som kommer att vara öppen för ungdomar i åldrarna 13–20 år. Här kommer att finnas tillgång till studio och replokal, ett syrum, snickarverkstad och utrymme för spel, pyssel- och måleri. Det finns också ett samlingsrum och kök. I källaren finns möjlighet för verksamheten att använda lokalen Svarten för till exempel klubbspelningar.
– Och vi har även tillgång till Esteten. Det blir lite mer utspritt men det blir bra.

Roliga saker

Fyra heltidsanställda samt timanställda kommer att hålla i verksamheten på Fyren. Onsdagar och torsdagar är redan spikade dagar då verksamheten kommer att hålla öppet och var fjärde helg. Då är tanken att det ska bli lite extra roliga saker som händer, bland annat i form av olika evenemang.
– Vi har lite olika tankar om vad vi vill göra och det blir möjligt att göra bra grejer med mer personal samlad. Vi hoppas att ännu fler unga hittar hit, säger Madeleine.
Elektronen stängde 1 oktober och förhoppningen är att invigningen av det nya ungdomshänget blir den 11 december.


TV-klipp och nyheter

Målar med händerna
KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Premium

Målar med händerna

BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
Premium

"Jag är inte en kaninkokerska"

Kvinna åtalas för ofredande efter Tindermöte

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2024-04-18 KL. 19:30
Snart klart med toaletter och duschar
Premium | MILJÖ 2024-04-18 KL. 18:30
Fiskgjusarna är på plats i fjorden
Premium | SPORT 2024-04-18 KL. 15:00
Klassikern ser ut att locka 900 löpare
Premium | KRÖNIKOR 2024-04-18 KL. 14:00
Nyckelfrågan är om ilska hjälper

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.