NYHETER 2023-02-28 KL. 11:18

Duo döms till fängelse för grovt narkotikabrott

Av Ronny Karlsson

Det blir långa fängelsestraff för de båda kungsbackabor som åtalats för grovt narkotikabrott. En 22-årig man döms till fängelse i tre år och sex månader, medan hans 25-åriga kumpan döms till tre års fängelse.

Duo döms till fängelse för grovt narkotikabrott
Narkotikan som beslagtogs var uppmärkt med bilder från tv-serien La casa de papel. Foto: Sveriges domstolar samt från polisens förundersökning.

Göteborgs tingsrätt meddelade sin dom under tisdagen, och straffen för de båda kungsbackaborna blev kännbara. De långa fängelsestraffen motiveras med att de båda hanterat stora mängder narkotika.
De båda männen avslöjade med stora mängder narkotika efter en spaningsinsats i Lindome i oktober i fjol. Männen följdes under flera timmar och till slut förstod man att det handlade om brottslig verksamhet.
De båda dömda männen kom då gåendes vid matvarubutik i Lindome och en av männen bar på två påsar. De placerade påsarna i en bil och körde iväg med bilen mot Lindome station. De parkerar bilen, kliver ut och går mot tågperrongen för tåg i riktning mot Göteborg. En av männen, som nu bär på tre stycken påsar, hoppar på ett tåg och stiger av i Mölndal. Där grips han av polis med 11,8 gram cannabis på sig. Den andra mannen grips i Lindome.
I bilen som männen färdats i fann man 1,5 kilo cannabis och vid en husrannsakan hittar man cirka 10 kilo cannabis och 47 gram kokain i en av männens bostäder. Totalt ska männen ha innehaft cirka 11,6 kilo cannabis och 46 gram kokain.
Båda männen har tidigare dömts för narkotikabrott. Tingsrätten skriver i sin dom att båda männen begått brott som motsvarat fängelse i tre år och sex månader. Men då den 25-årige mannen erkänt och medverkat i utredningen, lindras hans straff till tre års fängelse.SENASTE TV-NYHETERNA

Fängelse väntar efter knivhot på krogen
NYHETER 2023-03-29 KL. 07:04
Premium

Fängelse väntar efter knivhot på krogen

Sofia uppfyller drömmen om en rockabillysalong
FAMILJ 2023-03-28 KL. 20:45
Premium

Sofia uppfyller drömmen om en rockabillysalong

Konflikt om kamera –
VÅRD 2023-03-28 KL. 19:00
Premium

Konflikt om kamera – "vill att mamma mår bra"

Inför avgörandet – värvar från rivalen
HANDBOLL 2023-03-28 KL. 16:22

Inför avgörandet – värvar från rivalen

Bra betyg till förskolor – föräldrarna nöjda
NYHETER 2023-03-28 KL. 14:45

Bra betyg till förskolor – föräldrarna nöjda

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Ettårige schäfern Sigge sprang iväg i samband med en trafikolycka i januari. Medan matte Johanna Almtén låg på sjukhus drog ett stort sökpådrag igång. Sigge observerades flera gånger under det ett och ett halv dygnet han var borta, men det var först när han såg Johanna som han vågade sig fram. – Det går inte att beskriva hur underbart det kändes.