NYHETER 2023-05-21 KL. 09:00

Digitalt verktyg ska underlätta separation

Av Ronny Karlsson

Allt fler saker går att lösa digitalt. Nu inför Kungsbacka kommun ett digitalt verktyg som ska hjälpa till vid separationer.

Digitalt verktyg ska underlätta separation
Familjer i Kungsbacka kan numera få digital hjälp vid en separation. Foto: Pixabay.

TV-klipp och nyheter

Satsningen går under namnet SES. Samrebete efter skilsmässa, och är tänkt att hjälpa både föräldrar och barn i den tuffa tid som uppstår vid en separation.

Kungsbacka kommun och förvaltningen Individ & Familjeomsorg erbjuder familjer, par och barn SES som en hjälp att förstå och hantera egna och barns reaktioner kopplat till separation. SES är tänkt att bli stöd utan väntetid till samtalsstöd.

- Nu inför vi SES som handlar om att förstå och hjälpa sig själv och barnen vid en separation genom ett bättre föräldrasamarbete. Verktyget är tillgängligt utifrån de personliga förutsättningarna eftersom det är digitalt, säger Ann Törnqvist, verksamhetschef Myndighet, stöd och behandling, Individ & Familjeomsorg.

Kommunen menar i ett pressmeddelande att SES är tryggt och säkert eftersom det är anonymt. Det är utvecklat av Köpenhamns universitet och bygger på forskning kring effekten av SES. Resultatet har visat att SES minskar depression, stress och fientlighet.


TV-klipp och nyheter

Nästan alla busslinjer inställda
TRAFIK 2023-11-29 KL. 19:57
Premium

Nästan alla busslinjer inställda

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret
FOTBOLL 2023-11-29 KL. 18:00
Premium

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret

Sportchefen om den nya ekonomiska verkligheten

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-30 KL. 18:00
En bandymånad som kan avgöra allt

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.