NYHETER 2022-11-08 KL. 19:40

De fick Lära för livet-priserna

Av Kristian Alm

Pedagoger som hjälper elever med hunden som redskap och ett arbetslag skapar trygghet för sina elever – det är årets mottagare av Lära för livet-priset.

De fick Lära för livet-priserna
Prisade. Arbetslaget på Aranäs bygg- och anläggningsprogram: Stefan Sandberg, Tim Tabuteau, Mikael Blomgren, Per Wahlström, Fredrika Andersson, Philip Goodwin, Richard Pehrsson och GA-nämndens ordförande Elin Hysén (L). Foto: Kristian Alm

TV-klipp och nyheter

Priset delades ut i fullmäktige på tisdagskvällen. Först ut var gymnasienämnden som bland nio nominerade valt arbetslaget på Bygg- och anläggning på Aranäsgymnasiet.
Nämndens ordförande Elin Hysén talade sig varm för pristagarna, som enligt prisnomineringen "de senaste åren förbättrat trygghet, studiero och trivsel för sina elever. Arbetslaget ägnar mycket tid åt att lära känna alla sina elever och har hög vuxennärvaro vid studie- och uppehållsytor."
Jämställdheten är också viktig, och varje år bjuds hantverkare av båda könen in för att berätta om fördelar och avigsidor med branschen.


Prisade. Arbetslaget på Aranäs bygg- och anläggningsprogram: Stefan Sandberg, Tim Tabuteau, Mikael Blomgren, Per Wahlström, Fredrika Andersson, Philip Goodwin, Richard Pehrsson och GA-nämndens ordförande Elin Hysén (L).


Förskole- och grundskolenämndens pris gick till Mia Lundberg och Marion Landberg i Hundpedagogteamet i Onsala som med sina hundar Kajsa och Märta stöttar elever med olika svårigheter.
Ur motiveringen: "Pedagoghunden skapar trygghet och inspirerar till fokuserat arbete, den ger eleven viktig bekräftelse och dömer aldrig eleven utifrån hens svårigheter."

Läs mer om hundpedagogerna!




Fakta
Kungsbacka kommuns Lära för livet-pris delas ut för att uppmärksamma betydelsefulla insatser inom utbildning för barn och elever. Priset är på 10 000 kronor.
Syftet är att stimulera medarbetare till att fortsätta utveckla arbetssätt för att göra utbildningen för barn och elever i Kungsbacka ännu bättre.

TV-klipp och nyheter

Godis till hela klassen – Leia vann teckningstävlingen
NYHETER 2024-04-19 KL. 16:30
Premium

Godis till hela klassen – Leia vann teckningstävlingen

Se intervjun med vinnaren i artikeln

Fiskgjusarna är på plats i fjorden
MILJÖ 2024-04-18 KL. 18:30
Premium

Fiskgjusarna är på plats i fjorden

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | FOTBOLL 2024-04-19 KL. 21:51
Lindome fick sin derbyrevansch
Premium | NYHETER 2024-04-19 KL. 19:30
Firar 400 år med dubbelfyrarna
Premium | HANDBOLL 2024-04-19 KL. 17:30
Klart: Aranäs värvar guldmålvakt
Premium | NYHETER 2024-04-19 KL. 14:30
Många ville stötta genom att pärla

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.