NYHETER 2023-01-23 KL. 17:30

Därför blev de boende utan värme

Av Christina Nordwall

På lördagseftermiddagen försvann värmen för Aranäs hyresgäster på Stormgatan för andra gången på en vecka. Orsaken var en pump som stannat men en intern kommunikationsmiss gjorde att boende inte fick någon information.
– Vi ser över våra rutiner så att vi säkerställer att det blir rätt i fortsättningen, säger Jessica Wikestam, kommunikations- och marknadschef på Aranäs Fastigheter AB.

Därför blev de boende utan värme
Hyresgäster på Stormgatan blev av med värmen i helgen. foto: privat

I området finns bostadshus med närmare 300 lägenheter. Det var ett stort antal människor som drabbades och tongångarna mot fastighetsbolaget Aranäs var inte snälla på sociala medier, som Norra Halland tidigare skrivit om. En boende på Stormgatan berättade att det var andra gången på en vecka och irritationen bland hyresgästerna var stor, framför allt på grund av bristen på information.
– Vi har haft en pump som stannat och orsakat driftstopp på värme och varmvatten. Vår fastighetsjour har felaktigt kommunicerat att det berodde på Statkraft och därför inte gått med information till vår organisation att det var fel. Därför ryckte vi inte ut men direkt på söndag när vi fick veta hade vi personal ute, säger Jessica Wikestam.

Rutiner
Nu ska rutinerna ses över så att det inte upprepas och tanken är att boende ska kunna få information bland annat via sin boende-app.
– Ja, självklart. Om vi hade fått informationen så hade den kedjan tickat i gång. Nu var det ett driftstopp i kombination med ett internt kommunikationsmissförstånd som gjorde att det blev så här, säger Jessica Wikestam.

Läs mer: Värmen försvann på Stormgatan

SENASTE TV-NYHETERNA

Ny konceptbutik öppnar i ”guldhuset”
NYHETER 2023-02-05 KL. 11:55

Ny konceptbutik öppnar i ”guldhuset”

Hanhalshjärtat:
ISHOCKEY 2023-02-04 KL. 20:00
Premium

Hanhalshjärtat: "Jag har saknat hockeyn när jag var borta"

Aranäs fullträff – tog skrällpoäng som kunde varit mer
HANDBOLL 2023-02-04 KL. 18:47
Premium

Aranäs fullträff – tog skrällpoäng som kunde varit mer

Aranäs gick upp i serieledning efter onödig dramatik
HANDBOLL 2023-02-04 KL. 16:12
Premium

Aranäs gick upp i serieledning efter onödig dramatik

Anders Axén fick hantera påsk-kravallerna
NYHETER 2023-02-04 KL. 10:00

Anders Axén fick hantera påsk-kravallerna

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | VÅRD 2023-02-05 KL. 12:30
Margreth förlorade kamp om specialvård

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen: Här gör Kungsbackaborna fel i trafiken

Polisen: Här gör Kungsbackaborna fel i trafiken

På E6 sker i särklass flest trafikolyckor. Och hastighetsöverträdelse är den vanligaste typen av böter som polisen utfärdar. Henrik Stilling, operativ samordnare på Kungsbackapolisen, berättar om de vanligaste misstagen kungsbackaborna gör i trafiken, var de missar stopplikt och vilka som är de farligaste vägarna i kommunen.