NYHETER 2023-01-23 KL. 17:30

Därför blev de boende utan värme

Av Christina Nordwall

På lördagseftermiddagen försvann värmen för Aranäs hyresgäster på Stormgatan för andra gången på en vecka. Orsaken var en pump som stannat men en intern kommunikationsmiss gjorde att boende inte fick någon information.
– Vi ser över våra rutiner så att vi säkerställer att det blir rätt i fortsättningen, säger Jessica Wikestam, kommunikations- och marknadschef på Aranäs Fastigheter AB.

Därför blev de boende utan värme
Hyresgäster på Stormgatan blev av med värmen i helgen. foto: privat

TV-klipp och nyheter

I området finns bostadshus med närmare 300 lägenheter. Det var ett stort antal människor som drabbades och tongångarna mot fastighetsbolaget Aranäs var inte snälla på sociala medier, som Norra Halland tidigare skrivit om. En boende på Stormgatan berättade att det var andra gången på en vecka och irritationen bland hyresgästerna var stor, framför allt på grund av bristen på information.
– Vi har haft en pump som stannat och orsakat driftstopp på värme och varmvatten. Vår fastighetsjour har felaktigt kommunicerat att det berodde på Statkraft och därför inte gått med information till vår organisation att det var fel. Därför ryckte vi inte ut men direkt på söndag när vi fick veta hade vi personal ute, säger Jessica Wikestam.

Rutiner
Nu ska rutinerna ses över så att det inte upprepas och tanken är att boende ska kunna få information bland annat via sin boende-app.
– Ja, självklart. Om vi hade fått informationen så hade den kedjan tickat i gång. Nu var det ett driftstopp i kombination med ett internt kommunikationsmissförstånd som gjorde att det blev så här, säger Jessica Wikestam.

Läs mer: Värmen försvann på Stormgatan
TV-klipp och nyheter

Glenn gillar när det inte blir som han tänkt sig
KULTUR & NÖJE 2024-02-28 KL. 17:00
Premium

Glenn gillar när det inte blir som han tänkt sig

Här ser du Kungsbackakonstnärens verk

Nya regler ska styra politikers besök på skolor
NYHETER 2024-02-28 KL. 16:00
Premium

Nya regler ska styra politikers besök på skolor

Fler tillfällen ges för partier i Kungsbacka

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Antalet personer som vänder sig till Brottsofferjouren i Kungsbacka har ökat med över 50 procent. Det är främst via polisen som kontakten förmedlas. Enligt Ulla Johansson, ordförande i Brottsofferjouren Kungsbacka, och Kungsbackas kommunpolis Jenny Sjöström är det viktigt att utsatta erbjuds stöd. – Det minimerar risken för att man utsätts igen, säger Ulla Johansson.