NYHETER 2023-09-18 KL. 21:00

Dags igen – debatt med lokala politiker väntar

Av John Skoglund

Nu är det dags att få svar på din fråga igen. De politiska partierna debatterar aktuella ämnen och kommer säkert få frågor om vallöften de inte infriat efter valet 2022.

Dags igen – debatt med lokala politiker väntar
Stefan Pettersson chefredaktör Norra Halland, Tobias Herbertzon debattens moderator, Bent-Åke Sparrman, ordförande Företagarna i Kungsbacka och Ronnie Öjeling från Rotary. Foto: John Skoglund

TV-klipp och nyheter

Det är organisationen Företagarna Kungsbacka, Rotaryklubbarna i Kungsbacka och Norra Halland som arrangerar debatten, som äger rum den 25 oktober på Kungsbacka Teater.

– Företagarna i Kungsbacka gör det för att som organisation märkas mer. Vi vill synas och att man använder det breda kontaktnätet, säger Bengt-Åke Sparrman, ordförande i Företagarna Kungsbacka.

– Jag representerar Rotaryklubbarna i Kungsbacka och vi är ett yrkesnätverk och det är ett sätt för oss också att synas och i förlängningen växa, säger Ronnie Öjeling.

Tobias Herbertzon, välkänd mångsysslande profil i Kungsbacka är moderator.

– Jag är otroligt politiskt intresserad och när jag fick frågan så kändes det självklart att tacka ja. Det är intressant och dessutom är jag företagare och tycker det är jättebra att Företagarna skapar en politisk debatt där man kan jobba med de politiska frågorna med företagare.

Vilka politiker bjuds in till att delta?

– Alla partier som sitter i fullmäktige, säger Stefan Pettersson och förklarar vidare att partierna sedan väljer vilka de vill skicka.

Det brukar bli toppnamnen.

Frågorna ekonomi och konjektur tippas bli en het fråga av Ronnie Öjeling

– Politikerna kan svara på det de lovade i förra årets debatt inför valet men ännu inte har uppfyllt, säger Bengt-Åke Sparrman, som ser det ett hett samtalsämne under kvällen.

Tobias Herbertzon tror på att frågan om stadskärnan i Kungsbacka kan framkalla debatt med oliktänkande politiker.

– Frågan om utvecklingen av stadskärnan där partierna tycker olika är en het potatis. Där kan man få till ett bra snack och ge partierna chansen att förklara för kommuninvånarna hur de vill utveckla stadskärnan.

Tidningen Norra Halland kommer fungera som en länk mellan läsare och politiker.

– Vi hoppas att vi får in många förslag från läsarna, man kommer kunna mejla in till mig och sedan kommer vi välja ut frågor och vi kommer även denna debatt köra med att man kan skriva ner en fråga på plats, säger Stefan Pettersson, chefredaktör Norra Halland.

Fri entré till alla under 25 år, med en begränsning på 100 platser. Entrén är 100 kronor per person och då ingår kaffe och bulle.
TV-klipp och nyheter

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.