NYHETER 2022-09-20 KL. 16:00

Då öppnar Kungsbackas nya restaurang

Av Anton Lorentzson

Tidigare i år skrev Norra Halland att det blir Blackstone Steakhouse som flyttar in i tegelbyggnaden vid Västergatan. Nu står det också klart att öppningen av restaurangen sker fredagen den 30 september.
– Det känns skitkul, säger krögaren Fredrik Sönne.

Då öppnar Kungsbackas nya restaurang
Christian Wanderydz (på bilden) är en av två krögare, den andra är Fredrik Sönne, på den nya restaurangen Blackstone Steakhouse, som öppnar den 30 september. Foto: Anton Lorentzson

TV-klipp och nyheter

Fredagen den 30 september slår Blackstone Steakhouse upp sina dörrar för den nya restaurangen i Kungsbacka. Det blir kedjans 14:e restaurang, med lokaler i bland annat Göteborg, Växjö och Borlänge. Konceptet är att man tillagar sitt kött, sin fisk eller sitt vegetariska på sitt bord med hjälp av en het lavasten.
– Stenarna är varma länge så man behöver inte stressa. Det är en otroligt trevlig social upplevelse, som vi kan erbjuda kungsbackaborna. Vi strävar efter att alla ska ha en trevlig stund tillsammans, säger Fredrik Sönne.
– Det är ju ett lite annorlunda koncept med stenen och hur maten tillagas. Jag brukar jämföra det med fondue, man sitter och snackar lite och grejar med maten. Jag tror det kommer fungera bra här i Kungsbacka, säger Christian Wanderydz, också krögare.

Under våren och sommaren har renoveringar gjorts i den cirka 500 kvadratmeter stora lokalen. Allt har gjorts från grunden och snart är det helt i ordning inför öppningen. I lokalen är det full fart bland hantverkare och inredare.
Hinner ni bli klara?
– Vi måste hinna det, för det är redan fullsatt på öppningen. Det har det varit i ungefär tre veckor vilket är roligt, säger Christian Wanderydz.
– Det är till 98 procent klart. Nu är det mest småsaker som vi kollar på det sista här, säger Sönne.
Han menar att restaurangen blir ett bra komplement på Kungsbackas restaurangkarta.
– Det finns inget liknande i närheten. Vi har restauranger på andra mindre ställen också och det har funkat bra. Vi krögare i Kungsbacka har en tendens att vara så bra att folk väljer att stanna i kommunen för att äta. Det är en utmaning för alla krögare men jag tror att vi kommer bli ett bra komplement i Kungsbacka, säger Fredrik Sönne.
Restaurangen kommer ha plats för ungefär 125 gäster, inklusive cirka 30 platser i baren.TV-klipp och nyheter

Klik venligst
Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Stort projekt vid skola – utomjording tar plats
KULTUR & NÖJE 2023-09-21 KL. 12:20
Premium

Stort projekt vid skola – utomjording tar plats

Märklig skulptur reser sig vid Varlaskolan

Ännu en dumpad husvagn uppeldad
MILJÖ 2023-09-21 KL. 11:45
Premium

Ännu en dumpad husvagn uppeldad

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch
Premium | NYHETER 2023-09-22 KL. 19:46
Eksta får årets planetskötarpris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.