NYHETER 2023-03-17 KL. 14:55

Bråk om dammsugare leder till fängelse

Av Ronny Karlsson

Ett bråk om en robotdammsugare spårade ur i familjen. Nu döms en man i 55-årsåldern till ett års fängelse, för två fall av misshandel samt ett fall av barnfridsbrott.

Bråk om dammsugare leder till fängelse
En man döms till fängelse efter ett familjrebråk. Arkivbild: Norra Halland.

TV-klipp och nyheter

Det var i januari i år som bråket startade på en ort i Kungsbacka kommun. Familjen hade köpt en robotdammsugare och det var när ett av den nu dömde mannens barn blev orolig för att dammsugaren skulle köra över hans datorkablar, som bråket började.
Mannen ska ha slagit både sitt barn i 15-årsåldern och sin fru i samband med bråket. Barnet ska bland annat ha fått en skada på sitt ena öga, samt börjat att blöda i pannan och på kinden. Kvinnan fick bland annat en blödande läpp av de slag som delades ut mot henne.

En annan familjemedlem larmade polisen, och när de kom till platsen kunde de övermanna mannen. Efter en del stök kunde mannen förses med handfängsel.

Den nu dömde mannen nekar till alla anklagelser, men tingsrätten bedömer att han står bakom de skador som både sonen och frun visade upp i samband med förhör. Mannen fälls därför för två fall av misshandel och ett fall av barnfridsbrott, då det tonåriga barnet blev vittne till den misshandel som kvinnan utsattes för.
Domen blir ett års fängelse. Mannen ska också betala skadestånd till sin fru på 20 000 kronor och till barnet på 41 200 kronor.

TV-klipp och nyheter

Lundgren om nya fyraårskontraktet
FOTBOLL 2023-10-02 KL. 14:01
Premium

Lundgren om nya fyraårskontraktet

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.