Vad finns det för spännande grejer i ambulansen? Vad gör räddningstjänsten när det inte är larm, och hur lyfter man egentligen ett fingeravtryck? Under Blåljusdagen på lördag, kan du stilla din nyfikenhet.
Det är på Inlags grusplaner som polis, räddningstjänst och ambulansen visar upp sin verksamhet under Blåljusdagen.
– Barnen får möjlighet att prova att lämna och lyfta fingeravtryck, man kan titta i bilarna och ställa frågor, säger polis Henrik Stilling.
Förhoppningsvis blir det också en uppvisning med polisens hundförare i Halland, samt polisflyget. Men i en händelsestyrd verksamhet törs man inte lova något.
– Hundförare ska finnas på plats, men händer det något måste de sticka. Samma sak gäller flyget, säger Henrik Stilling.
Däremot kan man lova att poliser och hästar från rytteriet finns på plats.
Räddningstjänsten har av naturliga skäl det något svårare att visa upp delar av sin kärnverksamhet på plats.
– Men vi kommer att visa hur man klipper upp en bil vid en olycka, och kan även visa hur man tar undan bilen, säger Hans Wahlberg, räddningstjänsten i Kungsbacka.
Även en bärgare kommer finnas på plats.
Ambulanspersonalen kommer förhoppningsvis inte behövas under lördagen på Inlag, utan kan istället koncentrera sig på att visa hur de arbetar och svarar på frågor.
– En uppvisning är att ta i, men vi kommer att visa hur vi genomför HLR. Allmänheten ska få möjlighet att känna och klämma på det vi gör, säger Julia Tysklind, ambulansen.
Blåljusdagen arrangeras för första gången, och äger rum mellan klockan 11-15.
Hanhalsbon har skapat en föreläsning om vägen tillbaka
✔ Dissen mot rivalen ✔ Sommarbandyskolan ✔ Värvningen de missade
IVO har granskat händelsen
✔ Kaptensskiftet ✔ Viktigaste nyförvärvet ✔ Den nya målvaktsduon
Den 2 maj 1945 insåg tre unga tyska flygare att kriget var förlorat. De hade ingen lust att kapitulera i Norge utan nödlandade på isen på Torne träsk. Planet sjönk senare till botten, men 1986 fick en brokig samling äventyrare för sig att det skulle bärgas. Pensionerade polisen och hembygdsforskaren Sune Börjesson berättar här den spännande historien om hur Kungsbacka blev centrum för expeditionen.