Äntligen - nu har Akia fått sitt bryggverk
Av Ronny Karlsson
Sakta men säkert närmar sig premiären för Akia Brygghus egen restaurang i Kungsbacka. Under onsdagen görs det stora jobbet med att lyfta in bryggverket i lokalerna.
Det var ett digert arbete med att få bryggverket från lastbilen och in i de nya lokalerna.
Satsningen har försenats flera gånger, men nu är planen att öppna under våren. Under onsdagen jobbades det med att få in det viktigaste av allt.
Nämligen bryggverket.
Det har transporterats från Kina med båt, och under onsdagsmorgonen hämtades det med lastbil i Göteborg. Jobbet med att lyfta av utrustningen och sedan få in den i lokalen var en utmaning och man ville påverka trafiken så lite som möjligt.
Allt gick bra och när bryggverket är inne i lokalen väntar nästa fas då alllt ska installeras.
- Det är skönt att det är på plats för det är alltid lite nervöst med leveranser. Men allting ser ut att vara helt och riktigt vid en första anblick i alla fall. Vi beställer alltid från samma ställe och det brukar vara bra grejer, säger Christian Figved.
Akia Brygghus producerar sina öl i Anneberg i dag, och den produktionen fortsätter även medan arbetet i centrala Kungsbacka pågår.
Läs mer om planerna för bryggeriet senare i dag.