NYHETER 2022-05-27 KL. 19:00

Adaam och Lova till årets School’s out

Av Linnea Andersson

Skolavslutningen närmar sig för Kungsbackas ungdomar. Det innebär också att det årliga evenemanget School’s out är tillbaka. Nu är det klart vilka artister som kommer uppträda under kvällen.

Adaam och Lova till årets School’s out

Ända sedan 2007 har Kungsbackas ungdomar firat sommarlovets ankomst under School’s out. På grund av pandemin fick firandet ställas in under två år. Den 17 juni är evenemanget tillbaka.
Förutom att ge Kungsbackas ungdomar en rolig skolavslutning är syftet med evenemanget att hålla dem borta från alkohol. Därför hålls varje år nykterhetstävlingen Blåsningen. Värdar och ordningsvakter finns också på plats och avvisar personer som är påverkade eller har alkohol med sig.
– Vi vet att skolavslutningen är ett tillfälle då många har sin alkoholdebut, det vill vi motverka. När vi pratat med polisen har det framkommit att det är mycket lugnare runt om i staden på avslutningsdagen nu än det var innan vi drog i gång det här evenemanget. Så det har gett önskad effekt, säger Rickard Andersson, ungdomskonsulent på Ung i Kungsbacka.

Många artister på plats
En viktig del av School’s out är musikframträdandena på Kungsbacka torg. Från klockan 18 kommer lokala akter blandas med mer välkända artister. Kulturskolans storband inleder kvällen, vilket har varit en tradition sedan några år tillbaka. Det lokala metalbandet Cornucopia och artister ur musiknätverket Systrarna kommer också uppträda. Senare under kvällen är det dags för evenemangets huvudartister att ta plats på scenen. Stadens ungdomar har fått lämna önskemål om vilka de helst vill ska bli huvudartister.
– Vi tittar på önskemålen och försöker boka de artister som många vill se. Samtidigt är vi noggranna med att inte bjuda in någon som glorifierar droger, våld eller alkohol, säger Rickard Andersson.
Årets huvudartister blir rapparen Adaam och popartisten Lova. Båda är etablerade svenska artister.
– Jag tror att det kommer bli väldigt bra med de här artisterna. Vi hoppas på en dundersuccé. Det var väldigt många som ville att Adaam skulle komma hit, så det känns roligt att göra ungdomarna nöjda.
Kvällen avslutas med dj:s och disco. Tidigare år har det varit skumdisco, där skum skjutits ut över publiken. I år testar kommunen ett nytt koncept, där UV-ljus ska sättas upp i och runt dansytan. Under dagen kan ungdomarna måla sig själva med pennor och lysa i UV-färger under discot.
School’s out brukar locka mellan 3 000 och 6 000 besökare. Rickard Andersson ser fram emot årets evenemang.
– Det känns jätteroligt. Det ger så mycket glädje till ungdomarna, säger han.SENASTE TV-NYHETERNA

600 kunder i Kungsbacka utan ström
NYHETER 2022-07-05 KL. 07:43

600 kunder i Kungsbacka utan ström

NYHETER 2022-07-05 KL. 06:40

"Märkligt fatta beslut som går emot översiktsplanen"

Lantlig idyll mest klickade huset
NYHETER 2022-07-04 KL. 18:00

Lantlig idyll mest klickade huset

Proppfull återvinning - många fester i Åsa?
NYHETER 2022-07-04 KL. 14:00

Proppfull återvinning - många fester i Åsa?

Trafikolycka på Hällingsjövägen
NYHETER 2022-07-04 KL. 12:30

Trafikolycka på Hällingsjövägen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

SPORT 2022-07-05 KL. 09:29
Fullt ös i Onsala Pirates

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Årets rondelltema – I sagornas värld

Årets rondelltema – I sagornas värld

Sommarsäsongen är här och så också sommarblommorna. I Kungsbackas rondeller är sommarblommorna planterade och i vissa av rondellerna finns installationer med inspiration från sagornas värld.