NYHETER 2022-07-29 KL. 16:00

Abdullah vill inte stänga pizzerian

Av Anton Lorentzson

För drygt en månad sedan berättade Norra Halland att Kungsbackas äldsta pizzeria, Pizza-boden, stänger ner sin verksamhet den 1 september. Norra Halland sökte då ägaren för en intervju, utan framgång. Nu berättar ägaren, Abdullah Omar, sin sida av berättelsen.

Abdullah vill inte stänga pizzerian

TV-klipp och nyheter

Den 1 september stänger Pizza-boden ner sin verksamhet. På fredagar och lördagar har pizzerian haft öppet till klockan 04 på natten, och har så haft i 17 år. Som Norra Halland tidigare rapporterat om så kom det in klagomål mot pizzerian och de nattliga öppettiderna som ansågs störiga av de boende i lägenheterna runtomkring. Fastighetsägaren, Monika Hamrin, berättade då att man ville utveckla gården och fastigheten och att det behövde bli lugnare om nätterna. Man kom fram till att verksamheten kommer upphöra, efter dialog med hyresgästerna och Abdullah Omar.

– Det här blir bäst för alla. Vi har haft en bra dialog med honom (pizzeria-ägaren) och han förstår ju dilemmat också. Det är inga konstigheter mellan oss, sa Monika Hamrin då.

Abdullah Omar bekräftar att det har förts en dialog. Men att det blir bäst för alla, det håller han inte med om.

– Jag vill inte stänga. Vi har haft nattöppet i 17 år och det har inte varit några problem. Jag har alltid haft en bra relation med alla grannar och ägaren. Men helt plötsligt kommer det in massa klagomål och ägaren säger till mig att jag måste bort. Jag är mycket ledsen. Pizzerian är en symbol i Kungsbacka och många kunder är ledsna och arga. Men ägaren har makten och som en fattig man kan jag inte göra något. Jag har inget annat val än att stänga, säger Abdullah Omar.

När Abdullah Omar tog över från Pizza-bodens förra ägare så skrev han på överlåtelsen och allt såg bra ut. Men den dåvarande fastighetsägaren kom med ytterligare papper som skulle signeras.

– Han sa inte riktigt vad det var, men att jag behövde skriva på. Jag trodde bara att det var för att förtydliga det jag redan skrivit på. Men efter ett tag så insåg jag att det var en bilaga som sa att jag inte fick ha öppet efter klockan 00.00. Den dåvarande ägaren sa att han kunde blunda för det och att jag kunde köra på till 04 som den förra ägaren. Men nu vill de inte att jag ska ha öppet på nätterna, trots att det är så jag går runt, säger Abdullah Omar.

Rätt i sakfrågan har alltså fastighetsägaren och det inser Abdullah Omar, hans underskrift står på bilagan. Trots att den största inkomsten kommer från nattförsäljning så har han ändå föreslagit en ändring av verksamheten.

– Jag sa till dem att jag kunde ändra och bygga om verksamheten. Men jag tror inte att de någonsin velat det. De vill bara ha bort mig från huset, känns det som. De vill nog bara ha något annat i lokalen tror jag. Men sånt är livet, det kanske är mitt öde bara, säger Abdullah Omar.

Den 1 september stänger han alltså Pizza-boden, men fram tills dess kommer han att ha öppet som vanligt. Vad som händer efter stängningen vet han ännu inte riktigt.

– Jag tänkte kolla om det finns någon lokal i närheten. Jag kommer öppna en pizzeria om jag hittar något i centrum. Men man vet aldrig vad som kommer hända, säger han.

Abdullah Omar känner sig lite orättvist behandlad. Men han påpekar flera gånger att han inte hyser något agg mot fastighetsägaren Monika Hamrin.

– Jag är inte arg på någon. Det är deras fastighet och de bestämmer. De är inte elaka, men jag vet bara inte varför det blivit så här helt plötsligt. Men åter igen, jag är inte arg. Jag kommer fortfarande säga god jul och bjuda Monika på glass när jag träffar henne.TV-klipp och nyheter

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch
Premium | NYHETER 2023-09-22 KL. 19:46
Eksta får årets planetskötarpris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.