NYHETER 2022-08-11 KL. 11:49

Åtalas för hot under vansinnesfärd

Av Ronny Karlsson

Mannen hotade såväl en kvinna som två barn till livet samtidigt som körde bil i mötande körfält i hög fart. Nu åtalas han för bland annat grovt olaga hot och barnfridsbrott.

Åtalas för hot under vansinnesfärd
En man bosatt i Kungsbacka åtalas för bland annat grovt olaga hot. Arkivbild: Norra Halland.

TV-klipp och nyheter

Det var i början av juli som mannen i 40-årsåldern under en bilfärd mellan Göteborg och Kungsbacka tappade humöret helt. Enligt åtalet ska mannen som är bosatt i Kungsbacka ha kört i hög fart i fel körfält trots att han mötte bilar, och samtidigt ha hotat att döda en kvinna och två barn i bilen.
Åklagaren menar att det är befogat att åtala för grovt olaga hot, då de tre offren bedöms ha känt allvarlig rädsla för sin säkerhet. I stämningsansökan lyfts det också fram att gärningen varit särskilt hänsynslös då framförandet av fordonet också utgjorde en risk för medpassagerarna.
Den nu åtalade mannen misstänks också för flera fall av barnfridsbrott, då uttryckt hot inför barn vid upprepade tillfällen. Han åtalas också för ett fall av olaga hot samt en misshandel, då han i juni ska slagit kvinnan på armarna samt i ansiktet och orakat henne smärta samt blåmärke.


TV-klipp och nyheter

Klik venligst
Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch
Premium | NYHETER 2023-09-22 KL. 19:46
Eksta får årets planetskötarpris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.