Annons

Nyförvärvet stod för drömhalvlek

Straff för Kungsbacka och nyförvärvet inför säsongen, Filip Nilsson, klev fram. Iskallt rullade han in straffen i målvaktens högra hörn. Målet var hans tredje för kvällen och innebar ett äkta hattrick på tio minuter. Han var dock inte nöjd där.
Fotboll | 19 Maj 2019 18:54

Straff för Kungsbacka och nyförvärvet inför säsongen, Filip Nilsson, klev fram. Iskallt rullade han in straffen i målvaktens högra hörn. Målet var hans tredje för kvällen och innebar ett äkta hattrick på tio minuter. Han var dock inte nöjd där.

 

FOTBOLL: DIVISION 4

Kungsbacka IF – Kvibille BK 4–1

 

Den första halvleken började lite trevande från båda lagen. Mycket spel på mittfältet och utan några klara målchanser. Kvibille BK fick den bästa chansen när ett dåligt hemåtpass resulterade i ett friläge för gästerna. Skottet gick utanför och 0–0 stod sig fram till den 15:e minuten då Filip Nilsson klev in i rampljuset. 1–0 nickade han in på hörna. 2–0 kom på ett långskott efter att han hittat den fria ytan mellan mittfält och backlinje. 3–0 på straff och innan halvleken var slut hade han även, retfullt enkelt, lobbat in 4–0.

– Det är skönt att vara igång och det är alltid kul att få göra lite mål. Idag vinner vi matchen på mittfältet och vi rullar boll som vi vill, säger Filip Nilsson

 

Kvibille reducerade på straff i andra halvlek och hade chans att komma närmre när de i den 66:e minuten fick spela med en man mer. Hemmalagets vänsterback, Albin Ogenhag, fick syna det röda kortet efter två snabba gula kort. Men forceringen uteblev och Kungsbacka kunde hålla undan och vinna med 4–1.

Matchvinnaren Filip Nilsson var nöjd efter matchen.

– De försöker skapa lite tryck efter utvisningen, men alla står upp bra och krigar för varandra idag. Det är skönt med tre poäng och nu får vi bygga vidare på detta.

Förra matchen gjorde du två mål, denna matchen fyra. Gör du åtta nästa match?

– Vi får se, jag ska göra mitt bästa, säger Filip Nilsson med ett leende.

 

Matchfakta

Kungsbacka IF – Kvibille BK 4–1 (4–0)

1–0 (15) Filip Nilsson, 2–0 (18) Filip Nilsson, 3–0 (25) Filip Nilsson, 4–0 (45+1) Filip Nilsson, 4–1 (54)

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Fotbollsarena blev bröllopsplats

Fotboll Fotbollsskor, Liverpools kampsång och laguppställning. När Susann Lindberg och Eric Bergqvist gifte sig var Ögärdets fotbollsplan ...

30 bra minuter räckte för Kungsbacka IF

Fotboll Många tekniska fel och flera misstag. Det märktes att Kungsbacka IF premiärspelade efter en lång fö...

Kungsbacka kan missa fotbollsfesten

Fotboll Gothia Cup kan komma att spelas i en nerskalad version. Men Kungsbacka IF räknar med att turneringen ställs ...
Annons