Emil Backman blev tvåmålsskytt i hemmapremiären.

FOTO: Christian Johansson

Matchfakta

Hanhals Kings – Grästorps IK 6 – 3 (0–2, 3–0, 3–1)

Målskyttar, Hanhals Kings: Emil Backman 2, David Stenbacka, Ludwig Niederbach, Jesper Emanuelsson, Lukas Wahlberg     

Hanhals Kings har tappat förstakedjan från i fjol. I hemmapremiären räddades de av en ny ledartrio.

 

ISHOCKEY: TRÄNINGSMATCH

Hanhals Kings – Grästorps IK 6 – 3

 

Det syntes att Hanhals Kings till stora delar är ett helt nytt lag säsongen 2019/20 i den första perioden. Det oroväckande var att de inte såg ut som ett ishockeylag. Backen Kim Roussakoff grundlurades och testade isen hållbarhet med bakdelen och gästernas Tobias Henriksson prickade krysset. Samme Henriksson utökade efter hemmaslarv, det var 2–7 i skottstatistiken och underläget i hemmapremiären hade kunnat vara större för Hanhals Kings.

– Det är inte så vi vill spela någonstans, säger Emil Backman.

Till slut kunde ändå Hanhals Kings komfortabelt besegra Grästorp som lirar i tvåan.

– Prestationen är inte så bra som vi vill, det är långt kvar. Det är skönt att få med oss resultatet, säger Backman.

 

I fjol kretsade en stor del i offensiven kring kedjan med Robin Carlsson, Pontus Andreasson och Mattias Elfström. Trion har lämnat och de som fyllde tomrummen levererade omgående. Förstakedjan med Jesper Emanuelsson, ny från Frölunda, Ludwig Niederbach, ny från Vännäs och Emil Backman, ny från Tyringe, var på isen vid hemmalagets fem första fullträffar.

– Vi är tre killar som är skridskostarka och jobbar för varandra. Sen var inte prestationen där, även om vi fick med oss målen. Det finns många bitar kvar att jobba på, säger Emil Backman.

 

Centern var det första nyförvärvet Hanhals Kings knöt till sig och tränaren Niclas Högberg har varit tydlig med att han tror hårt på 21-åringen. I hemmapremiären blev det 2+2 från Backmans klubba.

– Jag kände mig hyfsat pigg men huvudet var inte med, det var min första match på sex månader.

Vad förväntar du dig av dig själv i vinter?

– Jag vill vara en starkt bidragande kraft offensivt. Jag är för att producera poäng. Min målsättning är att vara en toppspelare i ettan.