Annons

Nya ägare ska sätta annan prägel på golfrestaurang

Särö Golf Club har tidigare haft en restaurang som har varit grovt förknippad med golfklubben. Nu hoppas de nya ägarna sätta en ny prägel på den nya restaurangen.

– Tanken är att det ska fungera som en liten mindre kvarterskrog, säger Monica Olsson Hult som är en av delägarna till den nya restaurangen ”Stallbacken”.

Nyheter | 01 Augusti 2020 15:03

Monica Olsson Hult och Pasquale Catapano välkomnar gäster till den ny restaurangen Stallbacken bredvid Särös golfbana.

FOTO: Carl Schöndell

I många år har det tidigare funnits en restaurang som varit direkt kopplat till golfklubben. Men nu byter man strategi. Lokalen har sen ett tag tillbaka stått tom och Särö Golf Club har sökt ny ägare.

Det var nästan ett tävlingsliknande koncept där olika utmanare kunde ansöka, med motivation till varför de ska få ha restaurang i huset på Stallbacken, som fortfarande ägs av golfklubben, men numera drivs av Monica Olsson Hult och Pasquale Catapano.

– Vi skickade in vår ansökan men fick först efteråt reda på att det var fler som hade ansökt. Så vi hann aldrig riktigt bli nervösa över att vi inte skulle få den, säger Monica.

Monica och Pasquale har båda två stor erfarenhet inom restaurangbranschen. Men Pasquale är den som är kocken av dem båda. Även om Monica också sysslat med catering och bland annat kostrådgivning.

– Jag har jobbat främst som steward på SAS, säger Monica.
– Jag är kock och har jobbat som kock i 16 år, säger Pasquale.

Som namnet Pasquale kanske indikerar, är han från Italien. Och även om det kommer finnas annat på menyn, är det Italien som inspirerar dem.

– Vi kommer erbjuda mer klassiskt svensk mat men den är ofta med en Italiensk ”touch”, säger Monica.

Man har valt att kalla restaurangen för Stallbacken, eftersom det är adressen. Den öppnade den 24 juli men när Norra Halland var på plats var det fortfarande full förberedelse inför den kommande invigningen. Det ser ut som att de är redo. Bord och stolar är på plats, inredningen pryds av Kattis Palmnäs målningar och läget är just längs med tennisbanan som sammanflätar med golfbanan.

Något de nya ägarna hoppas, är att man ska lyckas frånkoppla sig associationen med golfklubben.

– Vi vill ju att alla ska vara välkomna hit, givetvis får även golfare komma hit men vi vill försöka få lokalinvånarna att komma hit om de vill äta eller dricka något, säger Monica.

Att just dricka är något som tyvärr får vänta, åtminstone alkoholhaltiga drycker. Det är nämligen så att man inte fått något serveringstillstånd från kommunen. Mycket på grund av de som eventuellt tar ett sådant beslut, har gått på semester.

– Det har varit mycket och göra, och vi har varit ute i god tid. Nu blev det tyvärr så att de som faktiskt bestämmer har gått på semester, allihop. Därför har vi faktiskt försökt kontakta länsstyrelsen i hopp om att få hjälp därifrån, men tyvärr så gick det inte. Men vi hoppas att få serveringstillståndet på måndag, säger Monica.

Till en början kommer det finnas plats för cirka 40 gäster. Det är fullbokat men man tar inga bokningar som gör att antalet överskrider Folkhölsomyndighetens restriktioner.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Ilsken älgko i motionsspåret

Nyheter En älgko med två kalvar rör sig på motionsspåret i Vallda Palta. Hon är aggressiv och vill ha ...

Jocke jagar drömmen i luften

Sport Coronapandemin håller sitt grepp även över sommaren och har fått ut fler människor i skog och mark. ...

Fritagne 18-åringen internationellt efterlyst

Nyheter Den morddömde 18-åring som den 21 juli fritogs under en bevakad permission på Hede Fashion Outlet i Kungsbacka befaras ...
Annons