Annons

Ny förlust – då väntar ångestmöte på fredag

Hanhals Kings hade chansen att skapa andrum i botten av tabellen. Istället väntar en viktig bortamatch mot Borås på fredag.

– Det blir som en playoffmatch, säger den assisterande kaptenen Ludvig Rantanen.

Ishockey | 12 Februari 2020 21:22

Mathias Johansson och Anton Sundin hade det jobbigt att försvara det egna målet mot Vimmerby.

FOTO: Jasmin Frljevic

Hanhals Kings mot Vimmerby har slutat på ett sätt den här säsongen. De har ställts mot varandra vid fem tillfällen. Alla gånger har det slutat med seger för smålänningarna. De har dessutom en målskillnad på 24–10 mot Kungsbackalaget.

Under onsdagens möte var det Hanhals som tog ledningen. Trots det var de belagda under stort tryck i egen zon under hela matchen.

– Vi har haft det tufft mot dem och jag tror att vi bara slog dem en gång förra året också. Jag tycker att vi gjorde två bra perioder men de vinner andra perioden med 3–0 och det avgör matchen, säger Rantanen.

Hett möte väntar

Nu väntar ett hett möte med Borås på fredag. Borås slog Mörrum på övertid under onsdagen vilket betyder att de är sju poäng bakom Hanhals i tabellen, med en match mindre spelad. Blir det en förlust för Hanhals i Borås är den siffran nere på fyra.

Hanhals Kings har två matcher kvar att spela av vårserien, Borås har tre.

– Alla är inställda på att det blir en tuff match. Det blir som en playoffmatch och det är kul det. Vi kommer att vara jättetaggade, säger Rantanen.

Läs fler ishockeynyheter här.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Hett när Hanhals intog isen

Ishockey Det var hett såväl utanför ishallen som inne i ladan när Hanhals Kings hade ispremiär ...

Suget efter hockey var stort

Ishockey Coronarestriktionerna gjorde Mikael Sandberg orolig för årets Golieweek. Men i måndags drog den årliga målvaktsträffen igå...

Hanhals Kings krävs på förbättring – av kommunen

Ishockey Ungdomsledare i Hanhals Kings har utsatts för hot av föräldrar. Nu kräver Kungsbacka kommun ett kulturfö...
Annons