Nu är arbetet med att fylla ett dussin kommuner i Västsverige med muralmålningar igång.

I veckan började konstnärerna Dulk och Christoffer Sagie med sina målningar i Kungsbacka och i helgen drar Beau Stanton igång.

 

Dulk, en spansk konstnär som egentligen heter Antonio Seguera och hans medhjälpare Fran Picazo, står uppflugna på en saxlift vid en flera våningar hög husgavel vid en innergård på Västergatan och täcker hela väggen i ljusgröna krumelurer. Knappt en vecka har Dulk på sig, sedan ska det finnas ett stort sagomotiv där istället.

– Men ingenting av det som syns på väggen just nu kommer att synas när målningen är klar. Markeringarna är där för att jag ska ha något att förhålla mig till skalmässigt, när jag överför min skiss från papper till väggen, säger Dulk.

 

En bit bort, vid Eon-huset mellan kyrkogården och det nya P-huset Valand har göteborgaren Christoffer Sagie packat upp sina sprayburkar i en uppsjö av olika färger. Han har fått ett annorlunda uppdrag, att tolka de förslag som Kungsbackas egna invånare kommit med .

– Det blir både majblomma och piratskepp. Det känns roligt att se som bor i närheten ska kunna se sina förslag komma upp på väggen, säger Christoffer Sagie.

Den tredje målningen i Kungsbacka kommer att uppföras på Teliahuset, vid Valands promenad.

Läs mer i fredagens Norra Halland!