NATIVE 2022-11-07 KL. 10:41

Nikotinpåsar – även kallat vitt snus finns i olika varianter

Nikotinpåsar kallas även vitt snus och är en tobaksfri produkt som liknar snus. Påsarna innehåller nikotin som kommer från tobaksplantan. Precis som traditionellt snus placeras påsen under läppen och kroppen tar upp nikotinet.

Nikotinpåsar – även kallat vitt snus finns i olika varianter

TV-klipp och nyheter

Hos niqo.com/se/kop-nikotinpasar finns många olika varianter, både när det kommer till nikotinstyrka och utbudet av smaker. Till skillnad från snus med tobak är påsarna alltid vita och förblir vita under tiden produkten används.

Smaker och upplevelser skiljer sig åt
Snusare som använder en tobaksbaserad produkt med nikotin kan märka en viss skillnad. Även om nikotinpåsar används på samma sätt så kan påsen upplevas på ett annorlunda sätt under läppen.

En skillnad är att nikotinpåsar rinner mindre och eftersom färgen är vit missfärgar produkterna inte tänderna på samma sätt. Fyllningen i nikotinpåsar består mest av fyllnadsmedel som görs av växtfiber. För att smaksätta produkten används olika smakaromer.

Eftersom nikotin är beroendeframkallande säljs inte produkterna till någon som är under 18 år. Det finns nikotinpåsar som har höga halter nikotin och är därmed mycket beroendeframkallande oavsett smak.

Nikotinpåsar
Det går att köpa nikotinpåsar online och även prenumerera för att få påfyllnad. Förfarandet är ungefär som i butik eftersom det finns åldersgräns. Paketen behöver även hämtas ut eller kvitteras i enlighet med instruktioner som anges vid beställning. Det är för att försäkra sig om att begränsa åtkomsten av tobaksfritt snus till minderåriga.

Enligt SCB:s studie om användning av tobak och snus finns det ingen skillnad i användning av nikotinsnus mellan könen. När det kommer till användning är det ungefär lika många som använder nikotinpåsar varje dag som endast ibland.

En skillnad är mellan tobakssnus och nikotinpåsar är att påsarna inte kräver förvaring i kylskåp. Det gör att det går att ta med dem eller skicka dem utan att behöva kylning.

Olika format och smaker

Eftersom den traditionella tobakssmaken inte tränger igenom finns det ett annat utbud när det kommer till smaker. Det kan sträcka sig från kaffesmak till mint och mer fruktiga smaker som äpple eller citrus.

Det kan vara bra att veta att sötningsmedel tillsätts vid smaksättning. Ingredienserna som tillsätts i påsarna är livsmedelsgodkända. Nikotinpåsar tillverkas bland annat i Göteborg och på Gotland.

När det kommer till utformning på påsarna finns det flera olika format. De två vanligaste formaten är ett slimmat som är mer långsmal och mindre portionspåsar som kallas Mini. Beroende på tillverkare kan utformning variera i storlek eller exempelvis längd.

Det går att välja mellan produkter som har en fuktigare konsistens eller en torrare känsla. Generellt är det en smaksak vilket som föredras av användaren. Nikotinpåsar är tillverkade för att ge ifrån sig smak under en längre period och samtidigt vara diskret.

TV-klipp och nyheter

Räknade älg med värmekamera
NYHETER 2024-04-25 KL. 17:00
Premium

Räknade älg med värmekamera

Få älgar, men resultatet måste jämföras med traditionell inventering

Vårdförbundet går ut i blockad
VÅRD 2024-04-25 KL. 16:04
Premium

Vårdförbundet går ut i blockad

Kabelbrott orsakar mörker
TRAFIK 2024-04-25 KL. 14:00
Premium

Kabelbrott orsakar mörker

Det blir fler soptunnor
NYHETER 2024-04-25 KL. 11:00

Det blir fler soptunnor

Moderaten som brinner för välfärden
POLITIK 2024-04-24 KL. 18:30
Premium

Moderaten som brinner för välfärden

Men att vara i opposition är inget för Ulrika Jörgensen

ISHOCKEY 2024-04-24 KL. 15:00
Premium

"Någon rivalitetsvinkling kan du inte skriva"

Kullavikvännernas söner gör upp i SM-finalen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2024-04-25 KL. 18:00
Entreprenören i final
Premium | NYHETER 2024-04-25 KL. 17:00
Räknade älg med värmekamera
Premium | VÅRD 2024-04-25 KL. 16:04
Vårdförbundet går ut i blockad
Premium | TRAFIK 2024-04-25 KL. 14:00
Kabelbrott orsakar mörker

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.