NATIVE 2023-02-08 KL. 07:00

Bästa kryptovalutorna att köpa under en björnmarknad

2022 har varit ett turbulent år för den globala ekonomin med det pågående kriget i Ukraina och ökad inflation. Detta har samtidigt resulterat i en generell nedgång på kryptomarknaden. Är du på jakt efter attraktiva digitala tillgångar? I så fall har du kommit helt rätt. Denna guide presenterar de bästa kryptovalutorna på marknaden som investerare kan förvärva under en björnmarknad.

Bästa kryptovalutorna att köpa under en björnmarknad

TV-klipp och nyheter

Vad är en björnmarknad?
Vår guide bör logiskt börja med att besvara följande centrala fråga: vad är en björnmarknad? Termen björnmarknad syftar på en ekonomisk nedgångsperiod då börsen har fallit med mer än 20 % under en två månader. Denna nedgång gäller typiskt för en övergripande marknad som exempelvis den digitala valutamarknaden. Samtidigt kan begreppet björnmarknad också syfta på en ekonomisk nedgång för specifika marknadssegment eller enskilda tillgångar. Motsatsen till björnmarknad kallas tjurmarknad. Den avser en ekonomisk uppgång med mer än 20 % på marknaden under minst två månader.

Marknader skiftar kontinuerligt mellan nedgångar och uppgångar. Hur skall man investera under en björnmarknad? I detta avsnitt diskuterar vi viktiga faktorer som man bör tänka på i förbindelse med investeringar under en ekonomisk nedgångsperiod.

Tänk långsiktigt
Kryptomarknaden karaktäriseras av en stor volatilitet med kraftiga prisfluktuationer. En del spekulanter som dagshandlare försöker dra nytta av kortsiktiga prisändringar. Dock kan det ofta löna i längden med ett långsiktigt investeringsperspektiv. Därmed behöver man inte bekymra sig lika mycket om kortsiktiga fluktuationer på marknaden.

Diversifiera investeringsportföljen
Riskerna för ekonomiska förluster är reella på den digitala valutamarknaden. Därför är en grundregel inom investeringar att inte satsa alla ägg i samma metaforiska korg. Istället är det bättre att diversifiera sina investeringar genom att satsa på flera olika digitala tillgångar. Detta är i synnerhet relevant under en björnmarknad period med stor osäkerhet. Genom att satsa på flera olika kryptomynt så ökar sannolikheten att åtminstone något kryptoprojekt blir framgångsrikt.

Fokusera på väldefinierade och lukrativa kryptosegment
Kryptomarknaden omfattar tusentals olika kryptoprojekt inom olika marknadssegment. En del lanseras spontant medan andra har en mer genomtänkt strategi. Som investerare bör man fokusera på väldefinierade och potentiellt lukrativa krypton. Dessa digitala tillgångar tenderar att vara knutna till eftertraktade segment men en stor framtidspotential. I nästa avdelning kikar vi närmare på lovande kryptoprojekt inom populära marknadssegment som bland annat kryptospel och miljösektorn.

En närmare presentation av de bästa kryptovalutorna under en marknadsnedgång
Det finns i skrivande stund cirka 18 000 digitala tillgångar på kryptomarknaden. Vidare ökar antalet krypton kontinuerligt. Det kan därför vara en stor utmaning för speciellt mindre erfarna investerare att identifiera attraktiva krypton med potential. I denna avdelning kommer vi presentera de bästa kryptovalutorna att köpa under en björnmarknad. Vi har valt att fokusera på tre av marknadens hetaste nya digitala tillgångar: Dash 2 Trade, Impact Project och Calvaria. Vi kommer kika närmare på dessa kryptons respektive komponenter och styrkor.

Dash 2 Trade (D2T)
D2T tillhör en av de bästa kryptovalutorna att köpa under en björnmarknad. Detta är ingen tillfällighet. D2T tillhör det nya innovativa kryptoprojektet Dash 2 Trade som förväntas revolutionera handeln med digitala tillgångar. Det unika med Dash 2 Trade är att det erbjuder en intelligent och optimerad kryptohandel med integrerade verktyg. Plattformen erbjuder rent konkret alla relevanta analysfunktioner och information samlat under ett tak. I skrivande stund finns det ingen annan kryptoplattform som erbjuder denna integrerade investeringsprocess.

Dash 2 Trade är designat till att göra det enklare för användare att fatta kvalificerade investeringsbeslut i realtid. Detta ställer stora krav på kapacitet. Därför har Dash 2 Trade placerat skalbarhet och transparens i det främsta rummet. Plattformen kan därmed hantera och lagra enorma mängder informationsdata i realtid. Resultatet är att användarna alltid har tillgång den mest uppdaterade och relevanta informationen när de fattat sina investeringsbeslut. Transparensen leder också till ett ökat kundförtroende för plattformen. Kryptomarknadens utveckling påverkas i allt högre grad av trender på sociala medier. DAv denna anledning har Dash 2 Trade valt att integrera prispåverkande faktorer från sociala plattformar som Twitter och Reddit.

Förköpskampanjen av D2T myntet har varit ytterst framgångsrik. De första 35 miljoner mynten blev snabbt slutsålda för 0,0476 dollar per token. Kryptot lyckades dra in en halv miljon dollar efter endast 24 timmar. Priset har sedan dess stigit till 0,053 dollar och drygt 70 % av de erbjudna mynten har redan sålts. I den nionde förköpsfasen förväntas priset öka ytterligare till 0,066 dollar. I skrivande stund har förköpsförsäljningen genererat mer än 9,6 miljoner dollar. Detta placerar D2T bland de hetaste kryptovalutorna på marknaden 2022.

Dash 2 Trade har redan skrivit under listningsavtal med stora CEX börser som BitMart och LBank. Detta indikerar att det finns ett brett marknadsförtroende för D2T myntet. Framtidsprognoserna är övervägande positiva. En del marknadsbedömare menar att D2T myntets pris kan potentiellt öka till cirka 140 dollar 2030. De mest optimistiska experterna spekulerar i att kryptot kan potentiellt rusa mellan tio till hundra gånger i värde. Trots de hajpade förväntningarna råder det ingen tvekan om att Dash 2 Trade kan erbjuda något unikt och värdefullt till sina kunder.

Impact Project (IMPT)
IMPT är en annan favorit bland de hetaste kryptovalutorna under en denna aktuella björnmarknad. Denna digitala tillgång tillhör Impact Project som fokuserar på att optimera spårningen och hanteringen av koldioxidutsläpp. IMPT har nämligen utvecklat en revolutionerande hantering av NFT-baserade koldioxidkrediter i kryptokedjan. Kryptoprojektets vision är att kombinera miljömässig hållbarhet med ekonomiskt attraktiva investeringar. IMPT existerar naturligtvis inte i ett vakuum. Miljöfrågor är komplexa och kräver ett omfattande samarbete. Därför är projektet igång med att bygga ut ett nätverk med andra miljömedvetna aktörer på marknaden. Det finns flera fördelar med gröna kryptovalutor som IMPT. Dessa krypton förbrukar mindre energi vilket är skonsamt för miljön. Samtidigt leder detta också till lägre transaktionskostnader för användarna. IMPT erbjuder också en högre skalbarhet och transparens. Vidare använder sig gröna krypton av förnybara energikällor.

IMPT har planer på att lansera en social plattform som belönar miljömedvetna användare. Systemet förväntas belöna användare som bränner sina NFT krediter och förvärvar IMPT mynt. Således erbjuder projektet ett inbyggt incitament för att fokusera på gröna investeringar.

Förköpsförsäljningen av IMPT har varit bland kryptoindustrins de mest framgångsrika 2022. Projektet lyckades samla in en halv miljon dollar efter endast två dygns försäljning. Under de senaste två månaderna har IMPT lyckats generera nära 15 miljoner dollar i kapital. Mynten från den första förköpsfasen sålde ut för 0,018 dollar per mynt. Priset kommer därefter att öka till 0,023 dollar.

Verksamhetens VD Denis Creighton meddelade att IMPT har skaffat sig listningsavtal med de centraliserade börserna Changelly och LBank. Därtill kommer kryptot också samarbeta med den decentraliserade börsen Uniswap. Dessa avtal vittnar om marknadens förtroende för IMPT. Vidare förväntas detta att ytterligare stärka kryptos framtida värdepotential.

IMPT anses ha en enorm framtidspotential. En del marknadsexperter spekulerar i att kryptot har kapacitet att öka 50 gånger i värde i framtiden. Av denna anledning kan det potentiellt vara en bra idé att inkludera detta krypto i ens investeringsportfölj.

Calvaria (RIA)

RIA är vårt tredje val bland de hetaste kryptovalutorna på marknaden under en björnmarknad. Detta mynt är inhemskt hos det nya och innovativa kryptospelet Calvaria. Det bygger på det populära play-to-earn (P2E) konceptet och fokuserar på kortspelande.

Calvaria erbjuder en spännande och rik virtuell spelvärld med olika konkurrerande fraktioner. Inom grupperingarna finns det fiktiva karaktärer med unika egenskaper. Detta ger spelet en dimension av realism. Spelet går ut på att bygga upp starka kortlekar och utmana motståndarna i dueller. Calvaria har redan jämförts fördelaktigt med etablerade kryptospel som Axie Infinity och Decentraland. RIA myntet används som belöningsmedel i spelet. Vidare används det digitala myntet också som drivmedel i det övergripande ekosystemet.

Calvaria erbjuder flera unika fördelar jämfört med andra kryptospel. För det första kan spelare välja mellan P2E versionen och en gratis Free-to-Play (F2E) spelvariant. Vidare erbjuder Calvaria flera olika intjäningsmöjligheter till sina användare. Dessa inkluderar spelbelöningar, stipendier, minispel, staking och försäljning av NFT objekt. Därtill är Calvaria kompatibelt för alla mobila enheter.
Den framgångsrika förköpskampanjen av RIA myntet har redan genererat mer än 2 miljoner dollar i kapital. I skrivande stund har investerare chansen att tävla om att vinna 100 000 dollar i RIA mynt. Efterfrågan från marknaden har varit enorm. Mer än 130 miljoner mynt utav totalt 150 miljoner erbjudna mynt har redan sålts under förköpskampanjen RIA är en deflationär valuta. Detta innebär att den totalt tillgängliga myntpoolen kommer att begränsas till endast en miljard mynt. Som en kontrast finns det omkring 132 miljarder Dogecoin mynt på kryptomarknaden.

En stor efterfrågan och ett begränsat utbud gynnar RIA myntets långsiktiga prisutveckling. Marknadsexperter tror att RIA myntets pris kan öka till 0,62 dollar 2025. Vidare skall det finnas potential för ett värde omkring 1,2 dollar 2030. Samtliga dessa styrkor placerar RIA bland de mest lovande kryptovalutorna 2022.

Avslutande ord
En björnmarknad är en term som avser en marknadsnedgång på mer än 20 % under minst två månader. Investerare bör tänka långsiktigt och diversifiera sina investeringar under en björnmarknad. Vidare bör investerare fokusera på lovande och väldefinierade kryptoprojekt med stor framtidspotential. D2T, IMPT och RIA tillhör de bästa kryptovalutorna att investera i 2022. D2T tillhör kryptoplattformen Dash 2 Trade som erbjuder innovativ och optimerad kryptohandel. IMPT är ett grönt kryptoprojekt som kombinerar lukrativa investeringar med en effektiv minskning av koldioxidutsläpp. RIA är valutan hos det innovativa kryptospelet Calvaria. Detta P2E spel bjuder på en spännande virtuell spelvärld, belöningar och många olika spelmöjligheter.
TV-klipp och nyheter

Nästan alla busslinjer inställda
TRAFIK 2023-11-29 KL. 19:57
Premium

Nästan alla busslinjer inställda

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret
FOTBOLL 2023-11-29 KL. 18:00
Premium

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret

Sportchefen om den nya ekonomiska verkligheten

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-30 KL. 18:00
En bandymånad som kan avgöra allt

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.