Annons

Namnet för parken vid nya badhuset klubbat

Sällan har väl en namngivning skapat så mycket kreativitet som när det skulle avgöras vad parken vid det nya badhuset ska heta.
Nyheter | 07 Augusti 2018 10:14

Byggförvaltningen föreslog Arenaparken. Någon tyckte Simhallsparken. Men efter omröstning blev det Idrottsparken.

 

Sällan har väl en namngivning skapat så mycket kreativitet som när byggnadsnämnden skulle avgöra vad parken vid det nya badhuset ska heta.

 

Tjänstemännen som utrett frågan landade i att parken borde heta Arenaparken, och därmed syfta på de ytterligare byggen som förhoppningsvis ska komma till stånd på Inlag.

Men när förslaget nådde byggnadsnämnden var man inte alls eniga. Centern Heinrich Kaufmann ville knyta an till historien och föreslog Inlagsparken. Moderaten Bengt Persson lanserade Simhallsparken. Moderaten Christina Äng ville ha Aranäsparken.

 

Men efter omröstning vann socialdemokraten Sara Heikkinen Breitholtz förslag Idrottsparken.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Elnätspriset: Kungsbacka dyrast i Halland

Jobb & Pengar Trots en sänkning har Kungsbacka den högsta elnätsavgiften för lägenheter i Halland. 106,3 öre per kilowattimme. ...

Frontade misskött bolag – döms för brott

Jobb & Pengar Den 46-årige kungsbackabon stod registrerad som styrelseledamot i bolaget. Men i själva verket sköttes och ägdes fö...

Debatt: Naturens mångfald hotas

Debatt Sånglärkans drill var länge ett av de tydligaste vårtecknen. Men det vi förknippar med årstidernas ...
Annons