MUSIK 2021-07-26 KL. 10:10

Konsert på hemmaplan för Ulrik Munther

Konsertsommaren fortsätter på Tjolöholms slott. Under den soliga torsdagskvällen var det ungefär 200 personer som tog chansen att se Ulrik Munthers enda spelning för sommaren.

Konsert på hemmaplan för Ulrik Munther
Ulrik Munther gjorde sin första spelning inför publik på två år under torsdagskvällen.

TV-klipp och nyheterKullavikssonen Ulrik Munther, som numera är bosatt i Göteborg, har en händelserik musikkarriär bakom sig trots att han bara är 27 år gammal. Som 15-åring slog han igenom på allvar när han vann Lilla Melodifestivalen. En bedrift som följdes upp med en viral succé efter hans tolkning på Lady Gagas låt Born this way. Två finalplatser i Melodifestivalen och fyra album senare möttes han av stort jubel när han äntrade Tjolöholms scen för sommarens enda spelning.

– Vad fantastiskt det känns att få vara här, sade Ulrik glatt från scenen.

Nya låtar

Konserten dominerades av låtar från hans nya album Put yourself out there, men han bjöd även på några äldre låtar.

– Det är alltid lite läskigt att spela nya låtar live för första gången. Framför allt nu i och med att detta var min första spelning inför publik på två år. Jag var väldigt stressad och hade nästan lite ångest inför spelningen. Man vill få allting att stämma när man bara gör en enda spelning på hela sommaren, säger Ulrik.Hur kändes det att spela inför publik igen?

– Helt fantastiskt, så klart. Och det är alltid speciellt att göra konserter på hemmaplan i och med att mycket släkt och vänner sitter i publiken. Det var skitkul, säger Ulrik.

Vanligtvis brukar somrarna för en artist bestå av intensiva turnéer. Något som coronapandemin har satt stopp för under det senaste året.

– Alltså, för mig har det varit helt okej. Det har påverkat så klart men för min del har det nog gjort mer gott än ont. Jag var inne i en skrivarperiod och hade ändå inte tänkt spela så mycket förra sommaren. För första gången på många år kunde jag ta ledigt ganska mycket och fokusera på mig själv, säger Ulrik.

Problem inför konserten

Trots flera veckor, kanske till och med månader, av förberedelser blev några saker inte riktigt som han hade tänkt sig. Vid konsertens början var tanken att det skulle stå en staty på scenen och ”sjunga” första delen av låten Apartment girl, innan Ulrik skulle göra entré och ta över från statyn.

– Ja… det körde ihop sig lite. Min flickvän erbjöd sig att åka ner till Malmö tidigare under dagen för att hämta statyn, men jag hade inte mage att låta henne göra det, säger Ulrik med ett skratt.Under spelningen hoppade Ulrik fram och tillbaka mellan gitarr och piano.

– Jag hade släpat med mig ett akustiskt piano för första gången på väldigt länge. Men pianostämmaren blev sjuk tätt inpå spelningen, så jag trodde att jag skulle behöva spela på ett ostämt piano. Till slut hittade vi en annan pianostämmare så det löste sig, förklarar Ulrik.

Trots att konserten fick genomföras utan staty och med pianoproblemen inför, känner Ulrik att han är nöjd med spelningen.

– Jag är väldigt nöjd. Det var en helt fantastisk kväll i trevlig miljö, med fint väder och många glada Kungsbackabor i publiken.

TV-klipp och nyheter

Sune en man med tusen intressen och historier
FAMILJ 2023-11-28 KL. 21:10
Premium

Sune en man med tusen intressen och historier

Hembygdskännaren fyller 70 år

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-28 KL. 22:07
20 timmar i buss – dessutom utan chans

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.