MUSIK 2021-02-05 KL. 17:15

Jessica längtar efter att stå på Melloscenen igen

Melodifestivalens första deltävling går av stapeln imorgon lördag, och en av de tävlande är Onsalabon Jessica Andersson, 47. Jessica får kallas en veteran i sammanhanget — det är åttonde gången hon är med i Sveriges populäraste tv-program. 

Jessica längtar efter att stå på Melloscenen igen

TV-klipp och nyheter— Det betyder så mycket för mig att få gå upp på en scen och sjunga igen efter ett sådant här år, säger hon. 

I årets upplaga av Melodifestivalen tävlar Jessica Andersson med låten Horizon, skriven av David Kreuger, Fredrik Kempe, Markus Lidén, Christian Holmström och Jesper Jakobsen. Jessica beskriver upptempolåten Horizon som ”stor och pampig”. 

— Den har ett hoppfullt budskap som jag tror att alla kan behöva efter det här året. Budskapet är att man ska hitta styrkan och modet i sig själv, att ta sig från det mörka i livet till det ljusa. Att lyfta blicken och sikta uppåt, berättar hon. 

Deltävlingarna direktsänds från Annexet i Stockholm. På lördag tävlar Jessica mot bland andra Danny Saucedo och Arvingarna, men också mot några ”nykomlingar”. 

— Jag har inte hört några av de andras låtar än, så det är svårt att säga hur min låt står sig. Men på pappret känns det som att det kommer bli ganska tufft, det handlar ju som alltid om hur tittarna väljer att rösta.

— Men jag tror mycket på min låt. Jag tycker mycket om den och vi har skapat ett fint nummer. 

Blandade resultat


Jessica Andersson har alltså tävlat i Melodifestivalen hela sju gånger tidigare, med blandade resultat. Första gången var 2003. Då tog hon och Magnus Bäcklund, som tillsammans utgjorde duon Fame, hem den svenska segern med låten Give me your love. Sedan dess har det blivit både andra chanser och finalplatser, och en snöplig utslagning direkt i första omgången med bidraget Kalla nätter 2006. 

— Jag kan inte säga att jag tyckte det var jättekul då 2006, men jag mådde inte så bra allmänt då. Jag var mitt i en separation och det är klart att det påverkade mig. Men det är alltid roligt att vara med, säger Jessica. 

I vanliga fall brukar deltagarna hänga ihop och hjälpa varandra med pepp och uppladdning både inför och under tävlingen, berättar Jessica.  

— Man inser hur värdefullt och viktigt det där är. Igår kände jag att ”Gud vad man tar de där kontakterna för givet”. Vi bor på samma hotell allihopa, men det är ingen som vill riskera att bli sjuk så vi försöker hålla oss ifrån varandra. SVT har tagit till extrema men bra åtgärder inne på arenan så att vi aldrig möts. Det är såklart bra, men man kan sakna att high fivea med Danny eller kramas med Arvingarna, säger Jessica. 

”Lyxigt att få göra detta”


Förberedelserna ser något annorlunda ut i år. Jessica tillbringar dagarna inför tävlingen tillsammans med sitt team, sin ”bubbla”. 

— Sen är jag en sådan person som tycker om att gå lite för mig själv innan jag ska tävla. Jag fokuserar inåt på något sätt. Det är lätt att fokusera på att det är tävling och glömma bort att ta in och njuta av att man får göra det här. Det är otroligt lyxigt att få göra detta för åttonde gången. Det betyder så mycket för mig att få gå upp på en scen och sjunga igen efter ett sådant här år. 

Är du nervös? 

— Ja, det är jag faktiskt. Det är ett starkt startfält så ingenting är givet, men jag är taggad och vill gå in och leverera något bra på lördag, svarar Jessica. 

Den allra mest kännbara coronaåtgärden är kanske att inget jublande, kokande publikhav kommer finnas på plats när bidragen framförs. 

— Även om jag har varit med sju gånger förut så är det lite svårt att luta sig mot någon slags rutin. Det är nya förutsättningar så det ska bli lite märkligt. Men jag har gjort ganska mycket tv och är kameravan, så man får hoppas att den erfarenheten hjälper till. 

Och det finns ju en publik som inte syns eller hörs från scenen i Stockholm. Den stora, trogna tv-publiken, de som Jessica hoppas ska rösta på hennes bidrag. 

— Jag tror verkligen att folk har längtat så mycket efter att få bli underhållna på det här sättet. Det kan nog slås ett och annat tittarrekord för Mello och SVT i år. Jag hoppas att jag har Halland med mig på lördag eftersom jag numera är hallänning, avslutar en glad och peppad Jessica Andersson. 

Läs mer: 

Arvingarna redo för "mello"

TV-klipp och nyheter

Veckans ris och ros
NYHETER 2024-04-14 KL. 15:00

Veckans ris och ros

NYHETER 2024-04-14 KL. 14:00
Premium

"Fartyget var barnens värld"

Barnbarnet Margareta är engagerad i Isoldas öde

Fraktskeppet blev Tölöfamiljens hem
NYHETER 2024-04-14 KL. 13:00
Premium

Fraktskeppet blev Tölöfamiljens hem

Fyra barn föddes under turerna världen över

NH:s jakt på Kungsbacka IF
FOTBOLL 2024-04-13 KL. 18:00
Premium

NH:s jakt på Kungsbacka IF

Utomhusfestivalen dubbelt så stor
NYHETER 2024-04-13 KL. 15:00
Premium

Utomhusfestivalen dubbelt så stor

76-åringen säkrade femte SM-guldet
SPORT 2024-04-13 KL. 12:09
Premium

76-åringen säkrade femte SM-guldet

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | TRAFIK 2024-04-15 KL. 09:00
Ingen sänkt hastighet vid ny förskola
Premium | NYHETER 2024-04-15 KL. 07:38
Kvartett gjorde försök till stöld
Premium | FOTBOLL 2024-04-14 KL. 20:07
Sena nyförvärvet poängräddare
NYHETER 2024-04-14 KL. 15:00
Veckans ris och ros
Premium | NYHETER 2024-04-14 KL. 14:00
"Fartyget var barnens värld"
Premium | NYHETER 2024-04-14 KL. 13:00
Fraktskeppet blev Tölöfamiljens hem

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.