FOTBOLL 2018-08-18 KL. 18:08

Mittbacken Lina Gerhardsson frälste KDFF

Det såg ut att bli en chockförlust för Kungsbacka DFF. Lina Gerhardsson fick ett nickmål hårt bortdömt – med fyra minuter kvar fick hon revansch och drog på sig matchhjältetröjan.

FOTBOLL: ELITETTAN

Kungsbacka DFF – Asarums IF 2 – 1

Bortalaget Asarums slåss för nytt kontrakt och slet för varje centimeter på planen. Kungsbacka DFF hade svårt att hitta rätt och när målvakten Karolina Búcaro Stenman och Rebecca Cameras missförstod varandra var det gästerna som ledde.

– Vi slarvade mycket i passningsspelet och tempot var lågt, säger Lina Gerhardsson.

Efter paus prickade Klara Rybrink ribban med en nick – Klara Andrup träffade överliggaren två minuter senare. Men hemmalagets press avtog – minuterna seglade iväg. Efter 70 minuter trodde samtliga att kvitteringen satt. Ida Petterssons hörna från höger mötte Lina Gerhardsson perfekt med pannan. Men det dömdes hårt bort på grund av knuff.

– Jag tyckte inte det var knuff. Jag tyckte inte ens att jag var nära henne.

Hon skulle få revansch men först bytte KDFF in forwarden Andrea Thorisson Díaz.

Hon var tveksam till start på grund av en krånglande höft.

– Jag var tvungen att gå av träningen senast för att jag knappt kunde promenera. Jag hade ont även när jag värmde upp, men jag tänkte vad har jag att förlora?

20-åringen var företagsam och drygt tio minuter efter hennes intåg skickade Klara Andrup in ett av sina många inspel från högerkanten – på den bortre stolpen, helt omarkerad, stötte Andrea Thorisson Díaz in kvitteringen.

– Det var så skönt! Jag har haft en sådan jävla måltorka även om jag fick göra ett senast.

p>

Men det såg ändå ut att bli två förlorade poäng mot ännu ett bottenlag. Tidigare under säsongen har det varit i slutminuterna som Karin Lundin klivit fram, nu fanns hon på plats som åskådare och fick se en ovan matchhjälte. Med fyra minuter kvar var det en ny högerhörna. Ida Pettersson skruvade in den – Lina Gerhardsson hade samlat fart, hoppade upp och skickade in 2–1 via axel och käke. Mittbackens första fullträff den här säsongen.

– Det var underbart. Det satt så långt inne! Det kändes inte som att matchen gick min väg i dag så det var skönt att kunna kämpa in en boll på en fast situation, säger matchvinnaren och fortsätter:

– Det var inte det snyggaste jag har gjort.

Det var inte Kungsbacka DFF:s snyggaste seger heller, men de lyckades med nöp och näppe knipa vinsten.