Efter sju år ligger nu en ny studioplatta på skivdiskarna. På fredag gästar Lisa Miskovsky Kungsbacka.

FOTO: Pressbild

Det är sju år sedan senast. Men nu är Lisa Miskovsky från Umeå tillbaka med en helt ny skiva vilket innebär full fart på alla fronter. Just den här dagen tillbringar hon dock med de något mer oglamourösa delarna av musikerlivet.

– Jag håller på och anmäler verk till Stim bland annat, så just nu sitter jag och klockar hur långa låtarna är. Ganska tråkigt arbete. Det är så mycket som ska lösas – boka tekniker, organisera resor – men man får passa på att ta sådant en sån här höstdag, säger hon med ett skratt.

Snart väntar det dock roligare aktiviteter. På fredag uppträder Lisa Miskovsky på Kungsbacka teater.

– Det ska verkligen bli så himla kul. Jag har aldrig spelat i Kungsbacka förut men har hört att teatern där ska vara väldigt fin.

Vad blir det för format? 

– Vi har ett par olika konstellationer, men den här kvällen blir det trio. Med fullt band blir det kanske mer som låtarna låter på skiva, men samtidigt tycker jag om trioformatet när man spelar på en teater. Det blir lite mer intimt, säger Lisa Miskovsky.

Den nya skivan, Bottenviken, är huvudsakligen inspelad i trakterna runt Umeå, men även i en del andra studios.

– Det har varit en lång process, men väldigt nyttigt och roligt. Jag har verkligen suttit vid rodret den här gången och gjort allt från att ta bilder till omslag och jobba med musiken.

I somras höll Lisa Miskovsky i ett sommarprat i P1. Men istället för att fokusera på musik och rockstjärneliv valde hon att beskriva en annan del av sitt liv.

– Många har nog en bild av mig som lite klämkäck och helylle, och den sidan finns ju såklart. Och att prata om hur det är att åka runt i turnébuss kändes inte så aktuellt – de sidorna av mig känner nog många till. Så jag valde att lägga till lite fler färger, säger artisten.

 

Läs hela intervjun med Lisa Miskovsky i fredagens Norra Halland.