Mina Dennert får årets Anna Lindh-pris. Priset delas årligen ut till en person eller grupp som har arbetat eller arbetar i Anna Lindhs anda för demokrati och mänskliga rättigheter.
– Mina Dennert har genom sitt arbete i facebookgruppen #Jagärhär inspirerat till att fler börjat ta plats i kommentarsfälten och börjat säga emot i de trådar som vi annars undviker, säger Anna Lindhs Minnesfonds ordförande Lena Hjelm-Wallén i en kommentar till beslutet.
Facebookgruppen går in trådar där rasister och nättroll härjar och ger motargument och debatterar för att inte mörka krafter ska ta över och skrämma folk från att uttrycka sin åsikter.
Hennes arbete har gett upphov till både grova hot och påtryckningar, men också mycket stöd och uppskattning.
Anna Lindh-priset delas ut i samband med ett seminarium om hur nätet både utvecklar och utmanar arbetet med mänskliga rättigheter. Seminariet sker måndagen den 11 september i Stockholm och arrangeras av Anna Lindhs Minnesfond, Anna Lindh Akademin och Olof Palmes center och äger rum på Medelhavsmuseet.
(Bilden är hämtad från Mina Dennerts facebooksida)
Hanhalsbon har skapat en föreläsning om vägen tillbaka
✔ Dissen mot rivalen ✔ Sommarbandyskolan ✔ Värvningen de missade
IVO har granskat händelsen
Den 2 maj 1945 insåg tre unga tyska flygare att kriget var förlorat. De hade ingen lust att kapitulera i Norge utan nödlandade på isen på Torne träsk. Planet sjönk senare till botten, men 1986 fick en brokig samling äventyrare för sig att det skulle bärgas. Pensionerade polisen och hembygdsforskaren Sune Börjesson berättar här den spännande historien om hur Kungsbacka blev centrum för expeditionen.