Linköpings FC har lika många landslagsanfallare som Kungsbacka DFF har allsvenska förluster. Hur ska KDFF få stopp på kvartetten Kosovare Asllani, Stina Blackstenius, Mimmi Larsson och Lina Hurtig?

 

FOTBOLL. När Linköping spände musklerna och plockade hem stjärnan Stina Blackstenius och dessutom värvade Mimmi Larsson från Eskilstuna så seglade de upp som en guldkandidat. Frågan är om det inte östgötarna besitter seriens vassaste offensiv. Kvartetten har 206 A-landskamper och 51 gjorda landslagsmål tillsammans. Framför allt kan Stina Blackstenius bli en svår nöt att knäcka, tror KDFF-mittbacken Emilia Hjertberg.

– Det är ett väldigt tufft anfall att möta, men jag tyckte att vi hanterade det bra i träningsmatchen. Vi måste hålla upp hela laget och ligga tätt på dem, säger mittbacken.

Har de seriens bästa offensiv?

– Bland de bästa i alla fall.

Vad behöver ni göra defensivt?

– Vi måste bli mycket tuffare. Vi har varit alldeles för snälla, vi måste upp och trycka till dem i ryggen. Sedan måste vi hålla upp laget bättre. I de första matcherna har vi blivit för nedtryckta.

 

 

Vänsterbacken Ida Petterson var inte speciellt imponerad när hon såg Linköping besegra Örebro under måndagskvällen. Men hon håller med om att de på pappret tillhör de seriens bästa.

– Vi vet vad deras spelare är bra på. Som Blackstenius är bra i djupled, då får vi se till att hon inte får ytorna.