Vädret idag
Soligt
12°C
Prognos april 25, 2019
dag
Delvis molnigt med skurar
20°C
 

Måste få stopp på Skövde

HK Aranäs är en förlust från att säsongen ska ta slut. Nyckeln att förlänga säsongen – att inte börja åka skridskor i försvaret igen.

 

HANDBOLL. Tränaren Magnus Ferdinandsson menar att det inte finns någon risk att bensinen tog slut efter den dramatiska drabbningen senast.

– Kvalet är en bonus för oss. Vi fick det i sista sekunden. Det är extra utbildning för oss, då vill vi ha så många lektioner som möjligt.

 

Den stora skillnaden från utklassningen i Aranäshallen var att de tekniska felen var färre och försvarsspelet var bättre i match två.

– Skövde är så spelintelligenta. I första matchen åkte vi skridskor i försvaret, vi följde med i deras satsningar och blev för svajiga. Det blev för mycket ytor helt enkelt.

HK Aranäs lärde sig av läxan och stängde till längs sexmeterslinjen, skotten fick tas från distans. Aranäsförsvaret ska undvika att ge Skövde lägen för sina snabba kroppsfinter.  

– Den enda vi lyfte på var Cecilie Specht på högernio. Tittar man på Johanna Zamans rörelseschema som högertrea i match ett och två så har hon ett koppel på sig i den andra. Vi känner att de får inga nya skyttar och hade uppenbarligen svårare att göra mål på oss när vi stod lågt. Det är ett bra koncept att jobba vidare med.

 

Skövde har dock hittills pallat för favoritskapet, det är 0–2 i matcher. En seger är ett måste för att HK Aranäs säsong inte ska vara över.

– Vi vill inte stämpla ut på lördag. Vi lär oss mycket och ett delmål är att få en hemmamatch till. Att då få bjuda hemmapubliken på en bättre match än senast i Aranäshallen, säger Magnus Ferdinandsson.

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tid & PlatsLäs mer >>

FREDAG 26 APRIL

19.00. Löftadalens IF- IF Centern Div 5, Plats Löftavallen

 

LÖRDAG 27 APRIL 

10.15. Kungsbackaloppet - Världens äldsta årliga långlopp löps för 122:a året i rad 27 april. Halvmara, Kvartsmara, Ruset och Ungdomslopp 1,8km & 3,2km. I år start & mål på Torget i Innerstaden

 

14.00. Derby Annebergs IF – Frillesås FF, division 7, Dalavallen 

 

MÅNDAG 12 AUGUSTI

17.30. KF99 anordnar fäktskola mot en...

Läs Mer

TYCK TILL:

När nya badhuset invigs höjs biljettpriset kraftigt. Rätt eller fel?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera