Annons

Mästarmötet flyttas från Kungsbacka

På torsdag skulle Frölunda Indians och HV71 ställts mot varandra i Kungsbacka sshall. Nu står det klart att matchen istället spelas i Frölundaborg.

– Vi hade jättegärna velat ha en ny publikfest, säger Hanhals Kings tidigare ordförande Peter Kronvall.

Ishockey | 10 Augusti 2020 11:00

Det blir inte en repris av mötet mellan Frölunda och HV71 i Kungsbacka Ishall i år på grund av coronapandemin. Arkivbild.

FOTO: Christian Johansson

ISHOCKEY. I år skulle Frölunda Indians spelat träningsmatch i Kungsbacka Ishall. Jönköpingsklubben HV71 skulle ha stått för motståndet. I fjol lockade mötet storpublik. Men på grund av de rådande restriktionerna till följd av coronapandemin har Frölunda valt att själva arrangera matchen i Frölundaborg.

– I och med att den ska spelas inför tomma läktare så erbjöd sig Frölunda att ta hand om matchen själva. För oss, under rådande omständigheter, så hade vi jättegärna velat ha en publikfest som vi brukar ha. Den betyder mycket, dels för att ha stjärnor i ishallen och fulla läktare, säger tidigare ordföranden Peter Kronvall som nu menar kommer att arbeta med marknadsfrågor inom klubben.

Han fortsätter:

– Redan när vi budgeterade inför nästkommande år så valde vi att sätta denna match som ett frågetecken eftersom vi inte kunde se någon lättnad i restriktionerna. Men sedan är det klart att den är en viktig del, säger Kronvall.

Spel inför tomma läktare

Som det ser ut i dagsläget räknar även Kronvall att Hanhals Kings a-lag kommer att få inleda årets seriespel, första matchen mot Troja/Ljungsby är satt till den 3 oktober, utan publik på läktaren.

Hur hårt slag mot klubbens ekonomi är det?

– Vi har alltid varit försiktiga när vi har budgeterat publikintäkter, som vi alltid ser som något extra. Den har inte varit en stor post i budgeten, säger Kronvall.

Läs fler ishockeynyheter här.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Han gjorde succé – men mådde uselt

Ishockey Henrik Persson gjorde succé under sin första säsong i Hanhals Kings. Men under ytan skavde det hos forwarden. ...

Hanhalsdominans i TV-pucken

Ishockey Hanhals Kings skickar sex spelare till anrika TV-pucken. ISHOCKEY. Hanhals Kings är den klubb som har flest spelare representerade i ...

Det blir spel i Sverige för Fagemo

Ishockey Samuel Fagemo har gjort klart med en utlåning. Forwarden från Onsala inleder säsongen i Södertälje ...
Annons