Oscar Samuelsson och sportchefen Martin Viggeborn.

FOTO: Privat

FOTBOLL. Oscar Samuelsson hade en kanonsäsong med Särö IK förra säsongen när han spottade in 25 mål på 16 matcher i division 6. Det gav eko bland klubbarna högre upp i seriesystemet. Nu kan Norra Halland berätta att anfallaren har gjort klart med satsande division 1-klubben Utsiktens BK.

– Ska bli väldigt roligt och spännande att dra igång 2020. Kul och testa på denna nivån och jag är väldigt tacksam för chansen att vara med på Utsiktens satsning, säger Samuelsson.

Assisterande sportchef i anfallarens nya klubb är hans tidigare lagkamrat från Särö IK, Martin Viggeborn, vars jobb är att scouta efter spelare från division 2 och neråt. Samuelsson är den första värvningen i det arbetet.

– Oscar är en spelare som jag följt på nära håll senaste sex till sju månaderna där han tillhört Särö Ik, här noterades han för 25 mål på 16 matcher och 2 mål på 2 matcher i kvalet upp till division 5. Oscar besitter väldigt fina egenskaper med sin bollbehandling, farten med boll och en stor dos spelförståelse. Kul att följa utvecklingen i Utsikten de kommande 2 åren där jag tror han kan komma ta stora steg.