Annons

Malmö FF väntar i svenska cupen

Det blir tuffast möjliga motstånd för Onsala BK i svenska cupen. Den 18 eller 19 augusti tar man emot svenska mästarna på Rydets IP.

– Killarna får ta ledigt från semestern och gå ut och springa, säger spelande tränaren Adam Fogelblad.

Fotboll | 14 Juli 2021 16:36

Svår uppgift. Onsala BK ställs mot svenska mästarna i cupen.

FOTO: Carl Schöndell

Värsta tänkbara motstånd, eller? Om man kollar på pappret så är det så åtminstone. När svenska cupen lottades under onsdagen fick Kungsbackalaget svårast möjliga motstånd i form av de mesta mästarna från Malmö.

Men trots den svåra uppgiften, är det ändå positiva reaktioner i Onsalaledet.

– Det är sjukt. Det ska bli sjukt kul och vi är jättetaggade. Vår lagkapten (Gustav Lundgren) håller på Malmö också så han kommer nog vara sjukt taggad, säger Adam Fogelblad.
Hur reagerade ni?
– Jag vet inte, det är sjukt bara. Vi ringde varandra jag och Jakob (tränare) och bara garvade. Men det ska roligt att spela mot Sveriges bästa lag. Och vi får spela på hemmaplan också, på sommaren. Och de gillar inte konstgräs så där kanske vi har en fördel, säger Fogelbad.
Vad skulle en eventuell vinst betyda för OBK?
– Det skulle betyda allt såklart. Men bara att få spela mot Malmö är stort. Vi får spela med stolthet och visa att vi inte är så mycket sämre.

Ska kämpa

Fogelblad utlovar ett Onsala som kommer springa i 90 minuter och försöka så gott det går. Och även om bollen är rund och alla klyschor som går att slänga med, så förstår de själva förutsättningarna inför matchen.

– Det förekommer skrällar varje år i cupen. Men vi är ett division 2 lag och de är svenska mästare. Om vi möter dem 1000 gånger så vinner vi inte många matcher. Men vi vill spela vårt spel och gå därifrån med stolthet, säger han.

Onsala planerar att ställa upp med så bra lag som möjligt, man kommer göra sitt bästa för att hota. Men inser också att man ligger i underläge där.

– De kan väl ställa ut en fyra–fem elvor som är väldigt bra, säger Fogelblad.

Matchen spelas preliminärt 18 eller 19 augusti, vilket innebär att det är väldigt tätt inpå ett eventuellt Champions League playoff för Malmö FF. Hur möjligheten ser ut att bestämma ett annat datum är oklart.

– Jag vet inte riktigt hur det ligger till. Men jag antar att deras europaspel måste prioriteras före, säger Fogelblad.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Pågående skogsbrand i Anneberg

Nyheter Nej, en skogsbrand är väl att ta i, men det pyr lite i en backe i skogen vid Skå...

Lukas och Moa släckte branden i ödehuset

Nyheter Under sin eftermiddagspromenad i Onsala i måndags såg Lukas Johansson och Moa Ekdahl, båda 20 år, rök ...

Erik Persson vidare till semifinal

Sport Ett av Kungsbackas största guldhopp, Erik Persson, har gjort sitt debutlopp i herrarnas 200m bröstsim på OS i ...
Annons