Annons

Lundgren derbyhjälte på tilläggstid

Efter 88 minuter var det en skräll i luften. Tre minuter senare hade Gustav Lundgrens vänster frälst Onsala BK.
Fotboll | 11 Mars 2019 22:25

Efter 88 minuter var det en skräll i luften. Tre minuter senare hade Gustav Lundgrens vänster frälst Onsala BK.

 

FOTBOLL: DM

Lerkils IF – Onsala BK 1 – 2

 

Den första halvleken försvann nästan i ett vakuum. Onsala BK hade bollen men målchanserna var lätträknade och skotten var oftast över ribban. Lerkils IF använde framför allt Filip Anderssons högerkant i omställningsspelet – men närmare än nyförvärvet Dino Adilovic högerskott som tvingade OBK:s nye målvakt, Eric Uhrlander, att sträcka ut kom inte hemmalaget. Det var 0–0 på ett kylslaget Ängåsvallen.

 

I den andra halvleken fick Lerkils IF en smakstart då nyss inbytte Adam Phillips stötte bollen i egen kasse. Bortalagets bollinnehav intensifierades – men ett djupt stående blårött kunde relativt enkelt stå emot.

Minuterna tickade iväg – närkampsspelet tilltog och syrliga kommentarer haglade.

– Det var lite tveksamt på förhand om det skulle bli så hett. Men de hade många gamla kvar och vi har haft två år med i stort sett samma gäng, så det är kanske inte så konstigt. Det var bara roligt, säger Onsalas Gustav Lundgren.

 

Yttern har haft en knackig säsongsöppning. Men det var han som till slut kunde överlista en storspelande Aléxis Mitrovgenis i Lerkils mål. Vänsterskottet, efter en belägring kring straffområdet, satt via stolpen. Han var inte klar där – Joackim Åberg fälldes – domaren pekade på straff. Gustav Lundgrens vänster talade igen – Aléxis Mitrovgenis använde sin högerfot till att sparka den egna målburen. Det var ett blytungt nederlag för hemmalaget som bara var minuter från en skräll.

– Det är skönt att vårt spel till slut betalar sig. Vi tröttar ut dem, säger Gustav Lundgren.

Ni har haft problem med målskyttet.

– Vi har inte fått spelet att stämma. Det var riktigt gött att få med sig det här, det är inte så långt kvar till serien börjar.  

Lagen har utkämpat bataljer i toppen av trean två år i rad. I år lirar de i olika serier – det här var derbyt om Onsalahalvön, och Gustav Lundgren fick iklä sig hjälterollen.

– Det var viktigt. Det hade framför allt varit tufft att förlora, det hade man inte velat ha med sig.

– De kom inte till så mycket anslut, vi gjorde det bra. Det är snopet, säger Lerkilskaptenen Marcus Eriksson.

 

I och med vinsten vinner Onsala gruppen medan Lerkil med största sannolikhet är utslaget. 

 

Matchfakta

Lerkils IF – Onsala BK 1– 2 (0–0)

1–0 (50) Självmål, 1–1 (88) Gustav Lundgren, 1–2 (91) Gustav Lundgren

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Så många vill ta del av stödpaketet

Sport Över 4 000 föreningar och närmare 50 specialidrottsförbund har ansökts om regeringens stödmiljoner. – Nu väntar ett gediget ...

Ryske anfallaren öppnar för en fortsättning

Bandy Sergey Pochkunov kom in i december och levererade direkt. Nu öppnar anfallaren för att återvända till Sverige och ...

Skyttekungen kan vara förlorad

Bandy Adam Rudell kom till Frillesås inför förra säsongen och gjorde få besvikna. Nu talar mycket fö...
Annons