FOTBOLL 2019-03-11 KL. 22:25

Lundgren derbyhjälte på tilläggstid

Efter 88 minuter var det en skräll i luften. Tre minuter senare hade Gustav Lundgrens vänster frälst Onsala BK.

FOTBOLL: DM

Lerkils IF – Onsala BK 1 – 2

Den första halvleken försvann nästan i ett vakuum. Onsala BK hade bollen men målchanserna var lätträknade och skotten var oftast över ribban. Lerkils IF använde framför allt Filip Anderssons högerkant i omställningsspelet – men närmare än nyförvärvet Dino Adilovic högerskott som tvingade OBK:s nye målvakt, Eric Uhrlander, att sträcka ut kom inte hemmalaget. Det var 0–0 på ett kylslaget Ängåsvallen.

I den andra halvleken fick Lerkils IF en smakstart då nyss inbytte Adam Phillips stötte bollen i egen kasse. Bortalagets bollinnehav intensifierades – men ett djupt stående blårött kunde relativt enkelt stå emot.

Minuterna tickade iväg – närkampsspelet tilltog och syrliga kommentarer haglade.

– Det var lite tveksamt på förhand om det skulle bli så hett. Men de hade många gamla kvar och vi har haft två år med i stort sett samma gäng, så det är kanske inte så konstigt. Det var bara roligt, säger Onsalas Gustav Lundgren.

Yttern har haft en knackig säsongsöppning. Men det var han som till slut kunde överlista en storspelande Aléxis Mitrovgenis i Lerkils mål. Vänsterskottet, efter en belägring kring straffområdet, satt via stolpen. Han var inte klar där – Joackim Åberg fälldes – domaren pekade på straff. Gustav Lundgrens vänster talade igen – Aléxis Mitrovgenis använde sin högerfot till att sparka den egna målburen. Det var ett blytungt nederlag för hemmalaget som bara var minuter från en skräll.

– Det är skönt att vårt spel till slut betalar sig. Vi tröttar ut dem, säger Gustav Lundgren.