Hela Skogsalléns förskola med barn och personal flyttar till Kolla Parkstad nästa höst. Det blir lösningen på den infekterade lokalkonflikten.


– Nu ser vi framåt igen och det kommer att bli jättebra, säger förskolläraren Kattis Berg.När det nya industriområdet vid Klovsten tas i bruk om ett par år kan inte föräldrakooperativet Grunden vara kvar i lokalerna de hyrt i över 30 år. Kommunens lösning var därför att flytta Grundens verksamhet till Skogsalléns förskola hösten 2020. Den verksamheten skulle i sin tur få flytta till någon annan kommunal förskola, kanske till Sommarlust där det ska byggas en förskola med 160 barn.


Okej tyckte Grunden, men föräldrar och personal på Skogsallén gick i taket. Dels var de inte tillfrågade, dels slogs den lilla verksamheten med 38 barn sönder. Protesterna blev starka.


Men nu har man enats om en lösning, som faktiskt bygger på kommunens byggflopp i Kolla Parkstad. Där måste man riva fasaden och bygga om förskolan sedan bygglovet underkänts.


Därför kommer det nästa höst att finnas plats för både Skogsalléns personal och barn när det är dags för inflyttning.


Personalen är nöjd.


–Det är ju mycket bättre att flytta nu till sommaren än att behöva gå kvar och dra i ett och ett halvt år till och vänta ut någon lösning. Nu ser vi framåt igen och det kommer att bli jättebra, säger förskolläraren Kattis Berg.


Enligt verksamhetschef Annika Hellström har beskedet även tagits emot väl av föräldrarna.


– Ja, vi hade ett möte där alla var väldigt nöjda. Det blir inflytt i Kolla Parkstads förskola efter semestern nästa år.Skaffa Norra Hallands app här