Annons

Livmoder brast - barnet dog

Kvinnan kom in till BB med svåra smärtor. Läkarna såg inget alarmerande, men det visade sig att livmodern spruckit. Barnet dog, och nu anmäls fallet till IVO.

Vård | 24 Mars 2020 12:00

Anmälan gäller en höggravid kvinna som kom in till förlossningen i Varberg med svåra buksmärtor. Fosterövervakningen visar inte något alarmerande, men när tillståndet för den födande kvinnan hastigt försämras blir man tvungen att göra ett akut kejsarsnitt. Operationen visar att livmodern brustit och patienten behöver intensivvård.

Barnet överlevde kejsarsnittet och fick intensivvård, men avled senare till följd av skador som uppkom vid förlossningen.

– Att livmodern brister är väldigt ovanligt och symtomen är ospecifika. I det här fallet är det svårbedömt om man hade kunnat identifiera risken tidigare och på så sätt förbättrat möjligheterna till en bättre utgång. Vi gör en lex Maria-anmälan för att se om vi kunde handlagt något annorlunda, säger Per Isacson, chefläkare Hallands sjukhus.

Nu får alltså Inspektionen för vård och omsorg, IVO, granska händelsen.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Lex Sarah-anmäler efter död i rökbrand

Vård Kommunen har Lex Sarah-anmält sig själv till Inspektionen för vård och omsorg, efter händelsen då ...

Riskerar bli av med sköterskelegitimationen

Vård Inspektionen för vård och omsorg har skickat en begäran om att sjuksköterskelegitimationen ska dras in fö...

MC-förare död efter olycka i Frillesås

Blåljus En man i 35-årsåldern avled efter att han vid 14-tiden idag var med om en motorcykelolycka som inträ...
Annons