Annons

Livmoder brast - barnet dog

Kvinnan kom in till BB med svåra smärtor. Läkarna såg inget alarmerande, men det visade sig att livmodern spruckit. Barnet dog, och nu anmäls fallet till IVO.

Vård | 24 Mars 2020 12:00

Anmälan gäller en höggravid kvinna som kom in till förlossningen i Varberg med svåra buksmärtor. Fosterövervakningen visar inte något alarmerande, men när tillståndet för den födande kvinnan hastigt försämras blir man tvungen att göra ett akut kejsarsnitt. Operationen visar att livmodern brustit och patienten behöver intensivvård.

Barnet överlevde kejsarsnittet och fick intensivvård, men avled senare till följd av skador som uppkom vid förlossningen.

– Att livmodern brister är väldigt ovanligt och symtomen är ospecifika. I det här fallet är det svårbedömt om man hade kunnat identifiera risken tidigare och på så sätt förbättrat möjligheterna till en bättre utgång. Vi gör en lex Maria-anmälan för att se om vi kunde handlagt något annorlunda, säger Per Isacson, chefläkare Hallands sjukhus.

Nu får alltså Inspektionen för vård och omsorg, IVO, granska händelsen.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Mediciner förväxlades

Vård När rullarna med medicin skulle bytas förväxlade hemtjänstpersonalen två personer. Det höll på att gå ...

Nu smittspridning i Halland

Nyheter Det finns nu 63 konstaterade fall av covid-19 i Halland. Flest fall är det i norra Halland. Region Halland meddelar idag ...

Nu finns gör-det-själv-test för corona

Nyheter På fredagen aktiverade regionen ut en gör-det-själv bedömning för människor som är oroliga över att ...
Annons