Arkivfoto: Christian JohanssonComebacken i ettan har startat strålande. Ett nytt sent bortamål och Lindome Gif toppar tabellen.
– Vi vet vad vi kan och vi vet att vi kan slå alla lag i den här serien, säger tränaren Johan Mattsson.FOTBOLL: DIVISION 1


IK Oddevold – Lindome Gif 0 – 1Endast tre av 30 matcher är spelade, men efter två vinster och ett kryss placerar sig Lindome Gif sig högst upp i tabellen. Men det satt hårt inne borta mot Oddevold. Gästerna kontrollerade bollinnehavet i den fysiska matchen utan att rada upp chanser.


– Vi ville skapa mer målchanser med vårt bollinnehav men vi vinner rättvist till slut.Gustav Hedlund byttes in i matchminut 79, tio minuter senare skickade han in segermålet i bortre burgaveln efter Elias Gustafsons förarbete. I premiären räddade Lindome Gif ett kryss i sista minuten, nu knep de en trepoängare efter ett sent avgörande.


– Det tyder på bra moral.


Är det så?


– Det var ett idogt krigande i 90 plus tillägg, då får man med sig grejer ibland, säger tränaren.


Varför vinner ni?


– Vi följer vår matchplan där vi ville få ett bra och stort bollinnehav. Sedan ville vi snabbt vinna tillbaka bollen och jag tycker att vi kommer upp i bra nivå i de delarna.Matchfakta


IK Oddevold – Lindome Gif 0 – 1 (0–0)


0–1 (89) Gustav Hedlund


Publik: 523