FOTBOLL 2018-05-20 KL. 15:43

Lindome åkte på säsongens första förlust

Det är inte ofta som matcher spelas i 99 minuter. Tre poäng skiljde lagen åt och ingen ville ge sig. När orken sinade tog frustrationen över. Efter en tveksam straffsituation var Lindomes första förlust för säsongen ett faktum.

FOTBOLL: DIVISION 2

Lindome GIF – FC Rosengård 1–2 (1–0)

Det var inte ett muntert gäng som snabbt lämnade planen på Lindevi IP. Efter 99 spelade minuter var säsongens första förlust ett faktum. Men vägen dit var tuff för gästande Rosengård. Det blev en otroligt jämn och stenhård match som båda lagen hade kunnat vinna.

Rosengård låg en vinst ifrån Lindome i tabellen, och det var tydligt att de hungrade efter att ta deras plats. Men Lindome stod redo att försvara den och tog snabbt ledningen. I den 15:e minuten fotade Filip Björklund in 1–0 efter assist av Gustav Hedlund. Men Rosengård kvitterade i 27:e minuten.

I den andra halvleken fick Lindome många målchanser, men ingen av bollarna ville gå in. Istället fick Rosengård en kontring och kunde dundra in 1–2-målet bakom Peter Dahlberg.

Varför satt inte bollarna?

– Bra fråga. Idag gjorde de inte det, säger tränaren Johan Mattsson.

När orken började sina kom också frustrationen på plan, och det blev en hel del gruff och bråk. I den 98:e minuten kom så ett superläge för Lindome att kvittera. Viktor Alexandersson fick bollen innanför Rosengårds straffområde. Rosengårds målvakt gick ut för räddning genom att slänga sig i marken och då föll också Alexandersson. Domaren dömde mot Lindomes vilja och kort efter var matchen över.

Vad är känslan just nu?

– Tråkigt. Bister eftersmak med tanke på en ganska tydlig straffsituation. Det var slumpen som avgjorde, säger tränaren.