Annons

Lekfull lyckodag för barn i Badhusparken

Lek, stoj och skratt. Basket, hoppborg och balansgång. Under lördagen förvandlades Badhusparken till en drömplats för leksugna barn.

Konceptet Urban summer weekends har dragit i gång för säsongen, med ett delvis annorlunda upplägg jämfört med tidigare år. 

Nyheter | 11 Juli 2020 16:00

Bröderna Reichenberg hade en härlig dag.

FOTO:

De senaste två åren har Urban summer weekends bekostats av företagen i innerstaden, Kungsbacka kommun, företaget Aktivitetshyra och fastighetsägarna. På grund av omständigheterna kring coronaviruset är det i år kommunen och Aktivitetshyra som står för arrangemanget.

Det handlar om att locka in besökare till centrum genom att erbjuda roliga utomhusaktiviteter för barn, sex helger framöver med start idag, lördag. Tidigare har man hållit till på torget, men i år är det alltså Badhusparken som är händelsernas centrum.

– Det blir som ett skyltfönster in till innerstaden, folk ser att det händer något, säger Joel Georgy, Aktivitetshyras ägare.

Kring lunchtid börjar besökarna droppa in. Jonah Olson och Rasmus Olsbo från Aktivitetshyra håller ställningarna.

– Nu startar vi lite smått, sen kommer det att vara nya saker här varje vecka, säger Jonah.

– Det blir en liten surprise varje helg, tillägger Rasmus.

Rasmus Olsbo och Jonah Olson jobbar för Aktivitetshyra.

De ser även till att coronarestriktionerna efterlevs. Max 50 personer i hela parken och 30 i lekområdet är regeln. Handsprit finns att tillgå och besökarna uppmanas att hålla avstånd.

Många glädjeskutt

I den gröna hoppborgen skuttar treåringarna Loa och William ikapp. Ihärdigt hoppande varvas med vilopauser – det är ansträngande att hålla tempot uppe.

– Det här är ett perfekt sätt att göra av med mycket energi, ett guldläge, säger Williams mamma Malin Wennerlöf och förklarar att familjen hittade dit av en slump när de skulle köpa glass efter ett lekparksbesök borta vid Kungsmässan.

William och Loa trivdes som fiskar i vattnet i den gröna hoppborgen.

Alldeles intill finns en inhägnad hoppyta som passar för de lite äldre barnen. Där kan man hoppa, spela basket eller bara jaga varandra. Bara fantasin sätter gränserna. Bröderna Oliver, Alexander och Vilmer flänger skrattandes omkring innanför nätet. Lekglädjen går inte att ta miste på. Mamma Tina Reichenberg står bredvid.

– De blev alldeles överlyckliga när de såg det här! De sa “snälla, kan vi gå dit?”, men först fick de låta sin mamma gå i en klädbutik. De satt som små ljus och väntade utanför, ler hon.

Vill man sätta sin balans på prov kan man testa att gå på lina. Sjuårige Lennox Carpenter ger det en chans. Han lyckas, efter några försök, att ta sig stabilt från ena sidan till den andra.

– Det är svårt! Jag trodde inte att den skulle vara så vinglig, säger Lennox och springer vidare till baskethörnan. 

Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man balanserar på lina. Det vet Lennox Carpenter.

 

 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Ilsken älgko i motionsspåret

Nyheter En älgko med två kalvar rör sig på motionsspåret i Vallda Palta. Hon är aggressiv och vill ha ...

Tyck till om framtidens Kungsbacka

Vård Vill du vara med och bestämma hur framtidens Kungsbacka ska vara? Då ska du passa på att tycka till ...

Klart för skolstart hos Västtrafik

Trafik Läget inför skolstarten är under kontroll i Kungsbacka. Kollektivtrafiken är coronasäkrad. Det meddelar Västtrafik ikväll....
Annons