Annons

Lagt skorna på hyllan – för att leda laget

Jimmy Christensen återvände till moderklubben Hällesåkers IF i fjol som spelare. I år har han tagit beslutet att ta över som huvudtränare. Något som lett till att han avslutat spelarkarriären.

Fotboll | 15 Mars 2020 21:00

Jimmy Christensen, ny huvudtränare för Hällesåkers IF.

FOTO: Privat

FOTBOLL. I fjol fanns Jimmy Christensen med på plan och ledde laget till en tredjeplats i division 6. Inför årets säsong fick han frågan om han ville ta över som tränare. Svaret blev ja.

– Tillsammans med styrelse och spelare så kom vi fram till att jag skulle fortsätta som tränare. Det var en enkel övergång, säger Christensen.

Någon spelande tränarroll blir det dock inte.

– Jag fick välja hur jag ville göra. Och tog beslutet att jag bara vill fokusera på tränarrollen. Vi har en trupp på 25 man, jag tror att de klarar sig utan mig, säger Christensson.

Ska gå upp

Målsättningen är tydlig. Hällesåker ska vinna serien och gå upp till division 5. Men för att nå det målet måste defensiven stramas åt.

– Tidigare har vi släppt in lite för många mål för att vinna en serie. När jag tittat på vilka lag som vinner serierna så är det oftast de som har släppt in minst mål, säger tränaren.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Fotbollsplanen sönderkörd av bilar

Fotboll Planen på Hällesåker IP utsattes under helgen för en kraftig skadegörelse efter att bilar har kö...

Mordrättegången fortsätter idag

Blåljus Idag är det den andra förhandlingsdagen i rätten för mordet natten till annandag jul, då en 52-å...

Hansson (C) träder in som kommunstyrelsens ordförande

Nyheter Kommunstyrelsens ordförande Hans Forsberg (M) har erkänt sexköp och lämnar omedelbart alla uppdrag. Förste vice ...

Häcken växer kämpahög – kanske

Bostad En vacker hög häck som skyddar både mot insyn och blåst vore toppen. Men hur gö...
Annons