KULTUR & NÖJE 2022-11-17 KL. 08:00

Han blir O'Learys nya restaurangchef i Kungsbacka

Av Julia Sandstén Vikberg

Claes Heyman, tidigare delägare av Hegli, blir restaurangchef på O'Learys som öppnar i Kungsmässan i december.
– O'Learys blir ett kul tillskott i Kungsbacka, säger han.

Han blir O'Learys nya restaurangchef i Kungsbacka
Claes Heyman blir ny restaurangchef på O´Learys. Foto: montage

TV-klipp och nyheter

Claes Heyman drev tidigare Hegli på Kyrkogatan tillsammans med Catharina Glittsjö. De öppnade restaurangen våren 2019 men bestämde sig i höstas för att sälja den efter att ha kämpat med ekonomin. För Claes Heyman kom O'Learys öppnande i Kungsbacka lägligt.
– Det kom passande efter att jag hade sålt restaurangen. Jag tycker att det känns kul. O'Learys blir ett kul tillskott i Kungsbacka, säger Claes Heyman.

Det är O'Learys nya eatertainmentkoncept som ska öppna i Kungsbacka, vilket är ett 2000 kvadratmeter stor yta med restaurang, bar, bowling, biljard, karaoke, liveshower och mycket annat. Claes har tidigare jobbat flera år som restaurangchef, bland annat på Trädgår'n i Göteborg, så det är inte nytt för honom även om det är annorlunda jämfört med hans roll på Hegli.
– På O'Learys lagar jag inte mat, utan det blir mer service och nöje. I min nya roll kommer jag att styra personalen i matsalen, styra livespelningar i restaurangen och göra inköpen. O'Learys har ett väldigt styrt koncept, samma inköp och så vidare på alla restauranger. Det som skiljer oss lite är att vi kommer att ha dagens lunch varje dag och där kommer mina kunskaper i matlagning till användning, säger Claes Heyman.
Han ser fram emot att börja jobba.
– Jag tror att det kommer bli väldigt bra. Jag är nu på deras enhet i Kungälv och lär upp mig. O'Learys kommer blir lite som ett nöjesfält, med dart, livescen, biljard, sport och annat. Det kommer att tillföra mycket till Kungsbacka, säger Claes Heyman.

Läs mer:O´Learys satsar i Kungsmässan - öppnar två våningar
Läs mer: Restaurangen såld: "Vi kände oss klara"


Utsatt jobb – men Krister trivs med att vara polis
NYHETER 2024-03-29 KL. 09:00

Utsatt jobb – men Krister trivs med att vara polis

Samarbeten nyckeln till att vinna kamp mot brottsligheten

TV-klipp och nyheter

Fler nyheter