KULTUR & NÖJE 2021-11-03 KL. 06:45

Daniel redo för att spela hårdrock igen

Av Ronny Karlsson

Han tröttnade på turnerandet, lämnade In Flames och startade bryggeriet Odd Island. Men nu är Daniel Svensson tillbaka bakom trummorna med nya bandet The Halo Effect.

Daniel redo för att spela hårdrock igen
Niclas Engelin, Daniel Svensson, Mikael Stanne, Peter Iwers och Jesper Strömblad är gänget bakom The Halo Effect. (Foto: Lucas Englund)

TV-klipp och nyheter

In Flames är ett av Sveriges största hårdrocksband genom tiderna och genom åren blev det mängder med turnéer runt om i världen. Men 2016 hade trummisen och Säröbon Daniel Svensson fått nog.
- Jag var inte trött på musik men trött på att turnera. Det kändes som att vi stod och stampade, säger Svensson.
I stället startade han framgångsrika bryggeriet Odd Island som nu har sina lokaler i Lindome. Där finns även Peter Iwers, tidigare basist i In Flames med.
Nu är de båda med i satsningen The Halo Effect. 9 november släpps första låten, ”Shadowminds” och under nästa år ska det bland annat bli en rejäl turné tillsammans med Machine Head och Amon Amarth.
Övriga bandmedlemmar är Mikael Stanne, sång, Jesper Strömblad, gitarr och Niclas Engelin, gitarr. De fem har det gemensamt att de alla varit med i In Flames tidigare.

Andra får jämföra


Frågan är då om det kommer att låta som In Flames.
- Det är svårt för oss att säga, det känns fräscht och vi är mycket nöjda med musiken. Vi har ju våra rötter, folk kommer att känna igen sig. Men jämföra får andra göra, säger Svensson.
Inspelningarna har pågått under lång tid, pandemin har försenat hela projektet. Men totalt har man varit i studio fem till sex månader.
- Vi har gått in i det här med öppna sinnen, vi är ett nytt band och kan låta precis som vi vill. Det känns som att vi inte har något att förlora, säger Svensson.
Även om bandet lär få en hel del uppmärksamhet ska det inte bli långa turnéer. Sångaren Mikael Stanne har sitt andra band Dark Tranquillity, och Iwers och Svensson har mycket med bryggeriet.

Effektiva turnéer

Målet är att göra effektiva turnéer där man inte är borta så länge vid varje tillfälle.
Men att turnera med Machine Head och Amon Amarth blir förstås en kick, även om Daniel Svensson trodde att han var färdig med det livet.
- Vi får lösa det där med tiden, på bryggeriet kan vi plocka in lite extra folk. Det ska bli kul.
En fullängdsskiva kommer ut till sommaren och då hoppas man också på att göra sina första livespelningar. Stockholm är en av städerna som ska besökas, men givetvis hoppas många på att det nya bandet också ska spela i Göteborg.
Ronny Karlsson



TV-klipp och nyheter

Godis till hela klassen – Leia vann teckningstävlingen
NYHETER 2024-04-19 KL. 16:30
Premium

Godis till hela klassen – Leia vann teckningstävlingen

Se intervjun med vinnaren i artikeln

Fiskgjusarna är på plats i fjorden
MILJÖ 2024-04-18 KL. 18:30
Premium

Fiskgjusarna är på plats i fjorden

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2024-04-19 KL. 17:30
Klart: Aranäs värvar guldmålvakt
Premium | NYHETER 2024-04-19 KL. 14:30
Många ville stötta genom att pärla

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.