KULTUR & NÖJE 2022-06-24 KL. 11:00

Blommor, inredning och fika i Torestorp

Av Annika Lundby

Gillar man heminredning, textilier, blommor och att kombinera det med fika eller lätt lunch är Trendhuset i Torestorp ett självklart stopp på utflykten.

Blommor, inredning och fika i Torestorp
Ulrika Stavemo driver Trendhuset i Torestorp, en butik med både blommor, inredning och café. Ett utflyktsmål för de som vill shoppa eller fika eller köpa med sig en picknickkorg och åka ut till någon av alla de sjöar, vandringsleder och utflyktsmål som finns kring Torestorp.

Mitt i det lilla samhället Torestorp omgiven av sjöar och vattendrag ligger Trenhuset i Torestorp. Det som började med en målerifirma som satsade på att ta in inredning har idag vuxit till en butik för de hem- och trädgårdsintresserade och för alla som inte tackar nej till hembakat.
– Allt började 2004 med att Eva-Marie och Boris som har måleriet även började ta in lite textilier från Svanfors där Eva-Marie jobbade. 2012 flyttade de hit till större lokaler och fyllde på med mer textil och även ett litet café för att de som kanske hade åkt långt skulle kunna få lite kaffe och en kaka. Och de började även ta in blommor i liten skala, berättar Ulrika Stavemo, ägare av Trendhuset i Torestorp.
Och det var med blommorna som Ulrika kom in i företaget.
– Jag är florist och började jobba här 2017 och 2019 tog jag över.
Det första man möts av när man kommer till butiken är blommor i alla de färger och altanen med bord för fikasugna.
– Vi har sedan jag tog över fördubblat blommorna med både perenner och snittblommor och vi tar in buskar och träd på beställning.
När man träder in från blomavdelningen kommer man vidare till hemtextil och inredningsdelen av butiken.
– Det är gardiner, dukar, förkläden, grytlappar, handdukar och mängde av kuddar. Jag tycker det är roligt med kuddar, ler Ulrika.
Ulrika har byggt upp miljöer för att ge inspiration och vid ett dukat bord kan man få tips på både porslin, dukar, servetter och blomarrangemang.
– Jag tar gärna in det som är lite udda och unikt och allt är handplockat. Det är kul när du kan hitta något du inte hittar någon annanstans.
Fikapaus
I caféhörnan är det framdukat med hembakat. Rabarberpaj, kärleksmums och toscakaka, och bullar och småkakor tar plats på bänken och bredvid sprider kaffet från kaffebryggaren sin arom.
– Vi gör även egen glass som är väldigt poppis. I år har vi utökat med två smaker, kaffe och dulce de leche med mandelcrunch och en glass med smak av mango och passionsfrukt. Så sju sorter går att välja bland. Och så har vi våfflor torsdag till söndag.
Trendhusets egen panini har blivit populärt att köpa och ta med på utflykt i området.
– Vi packar gärna en picknickkorg till den som vill ta med sig till utflyktsmål som Hyltenäskulle som inte ligger långt härifrån eller till någon av alla de fina badsjöar som finns här, eller om man kanske vill ta en promenad längs Sju strömmars vandringsslinga, säger Ulrika.

Trendhuset i Torestorp
Hitta hit: Öresjövägen 110, 51193 Torestorp
Öppettider: Tis-fre kl 11-18, lör 10-13, första söndagen i månaden kl 14-17, Alla söndagar i juni och juli kl 14-17
Webbsida: www.trendhusetitorestorp.se


SENASTE TV-NYHETERNA

Svalkande dopp i värmeböljan
NYHETER 2022-08-14 KL. 12:00

Svalkande dopp i värmeböljan

Ofredade tjejer på Storgatan
BLÅLJUS 2022-08-14 KL. 09:23

Ofredade tjejer på Storgatan

KD snabbast med paddeln
NYHETER 2022-08-13 KL. 16:26

KD snabbast med paddeln

Retrocamping med vänner och musik
FAMILJ 2022-08-13 KL. 15:00

Retrocamping med vänner och musik

City slog serieledarna - knappar in
FOTBOLL 2022-08-13 KL. 11:06

City slog serieledarna - knappar in

Smockat med folk i Badhusparken
NYHETER 2022-08-12 KL. 21:05

Smockat med folk i Badhusparken

Utomhusbio under fredagskvällen - familjefilmen Encanto

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Kungsbacka har blivit ett riktigt fäste för ungdomar som kör mopedbil. Mest av allt är det möjligheten att kunna ta sig fram som lockar.