Hanhals Kings krossade sitt motstånd i inledningen av Allettan. Foto: Bengt Karlsson

Hanhals Kings inledning i Allettan kunde knappast bli bättre. Åtta mot noll inför storpublik på hemmaplan. Det blev en rekordkväll väl värd att minnas.

ISHOCKEY: ALLETTAN

Hanhals Kings – Grums IK 8–0

Slutsignalen skar genom Kungsbacka ishall. Första matchen i Allettan var över. Nästan 700 personer på läktaren fick se när Hanhals Kings fullständigt krossade sitt motstånd med hela åtta mot noll.

– Det känns jätteskönt, vi fick en perfekt start. Alla var på plats och väl förberedda, säger Niclas Högberg, tränaren i Hanhals Kings, efter matchen.

Hanhals Kings fick bästa tänkbara inledning i Allettan. Redan efter åtta minuter hade hemmalaget tagit ledningen över Grums med 2–0. Tre minuter in i andra period var det Philip Elgeståls tur att pricka målet. 3–0. Han fick en chans till och gjorde 5–0, men minuten innan var det Mattias Elfströms tur att göra sitt andra mål för matchen i mitten av perioden. Båda målen i powerplay.

Men segervittringen hägrade och det var fler gubbar på isen som ville vara med och bättra på siffrorna. Tre minuter kvar. Johan Holmberg gjorde 6–0. Knappt minuten senare var Ludvig Rantanen på rätt plats och petade in 7–0.

– Vi har en bredare verktygslåda än dem, jag tycker att vi var ett mycket bättre lag, fortsätter han.

Hemmalaget hade tagit en sensationell sjumålsledning inför sista perioden som skulle bli något jämnare. Det blev Pontus Andreasson som fick göra det sista målet. En sagolik start på resan för Hanhals Kings.

– Vi vet att det blir tuffare matcher framöver men nu njuter vi av detta och sedan är det träning imorgon och då laddar vi om till nästa match, säger tränaren.

Nästa match spelas redan nu på söndag, då möter Hanhals Kings Kallinge-Ronneby IF på bortaplan. Kallinge-Ronneby förlorade fredagens match mot Kristianstads IK på övertid. Följ resultatet här direkt efter matchen.

Matchfakta:

Hanhals Kings – Grums IK 8–0 (2–0, 5–0, 1–0)

1–0 (07.20) David Stenbacka, 2–0 (08.48)Mattias Elfström, 3–0 (23.11) Philip Elgestål, 4–0 (30.08) Mattias Elfström, 5–0 (31.28)Philip Elgestål, 6–0 (37.36) Johan Holmberg, 7–0 (38.42) Ludvig Rantanen, 8–0 (53.08)Pontus Andreasson