Annons

Körde med två promille – kraschade in i lyktstolpe

Den 53-åriga kvinnan hade druckit hela natten. Det hindrade henne inte från att ta bilen till jobbet dagen därpå. Färden avbröts dock abrupt. Med två promille alkohol i blodet kraschade kvinnan rakt in i en lyktstolpe.

Trafik | 02 Januari 2020 07:00

Det var i slutet av april. Den 53-åriga kvinnan från en ort i Kungsbacka kommun skulle åka till sitt jobb i Varberg. Kraftigt berusad satte hon sig bakom ratten och körde iväg. Genom att lägga sig bakom en långtradare och undvika omkörningar lyckades hon hålla sig på sin sida av E6:an hela den fem mil långa sträckan till Varberg.

Kraschade in i stolpe

Men när hon kom fram till det industriområde där företaget hon arbetar på har sina lokaler, höll det inte längre. Där iakttogs hon av vittnen då hon tog en kurva i för hög hastighet och kraschade rakt in i en lyktstolpe. Polis tillkallades. En kontroll visade att kvinnan hade två promille alkohol i blodet vid tidpunkten för olyckan.

Riskerade fängelse

53-åringen erkände att hon kört rattfull och åtalades senare för grovt rattfylleri. När hon nyligen ställdes inför rätta i Varbergs tingsrätt riskerade hon att dömas till två månaders fängelse. Detta eftersom alkoholkoncentrationen i hennes blod varit långt över gränsen för grovt rattfylleri, samt att hon även orsakat en olycka.

Fick skyddstillsyn

Under rättegången berättade kvinnan att orsaken till fyllekörningen var att hon drabbats av missbruksproblem i anslutning till en personlig tragedi. Problem hon efter olyckan lade in sig på behandlingshem för att komma till rätta med. Det fick domstolens ledamöter att tänka om kring straffet. För att 53-åringens rehabilitering inte ska äventyras, dömdes hon istället till skyddstillsyn och 60 timmars samhällstjänst. Hon ska även betala närmare 21 000 kronor. I beloppet ingår, förutom ersättning för den förstörda lyktstolpen, även kostnader för försvarsadvokat och avgift till Brottsofferfonden.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Dömd för batong och skruvmejsel

Blåljus En 20-årig man har dömts till dagsböter efter att han förra vintern stoppades på Resecentrum nä...

Beslut: Personligt ombud läggs ner

Politik Personligt ombud läggs ner i Kungsbacka kommun. Det beslutades när Individ och familjeomsorg hade nämndsmöte igå...

Dags att söka pengar ur Kungsbackafonden

Kungsbacka Vill du hitta på något nytt i din barn- och ungdomsförening? Då kan du ha pengar att hä...
Annons