Annons

Klart för bygge i Mariedal

Efter en mångårig överklagansprocess har nu detaljplanen för bygget i Mariedalskrysset vunnit laga kraft. Mark- och miljödomstolen valde att avslå den senaste överklagan på detaljplanen.
Nyheter | 10 Juli 2018 08:21

Efter en mångårig överklagansprocess har nu detaljplanen för bygget i Mariedalskrysset vunnit laga kraft. Mark- och miljödomstolen valde att avslå den senaste överklagan på detaljplanen och nu kan planerna om ett nytt affärsområde i Onsala nått ett slutskede.

Diskussionen om bygget av ett nytt affärsområde i Mariedalskrysset har dragits i långbänk. Så sent som i oktober förra året beslutade kommunfullmäktige att anta detaljplanen för fastigheten Iserås i Onsala. Grannarna till den planerade byggplatsen däremot har fortsatt att överklaga detaljplanen.

Men Mark- och miljödomstolen valde att avslå den senaste överklagan. Och den 26 juni, efter att besvärstiden för ansökan om att få överklaga gått ut, vann detaljplanen laga kraft.

Beslutet innebär att processen nu kan gå vidare för bolaget Onsala gårdar som vill utveckla området. Nästa steg är projektering efter semestertider och i samband med detta görs också en ansökan om bygglov.

– Det är en lättnad. Det är många som bor runt omkring området som är oerhört positiva till detta. Som saknar platser som en lekplats och promenadstråk längs dammar och grönområden, säger företagaren Jarl Johansson.

Byggytan är på drygt 11 300 kvadratmeter och tanken är att byggnaderna ska vara utformade som klassiska gårdar för att anpassas till i befintlig natur. De flesta byggnaderna kommer att vara enplanshus, men några kommer att ha en andra våning, berättar han.

Det planeras bland annat att bli dagligvaruhandel, handelsträdgård, servicebutiker, frisk- och sjukvård, småhandelsbutiker och Hälsans hus.

– Om allt flyter kan vi sätta spaden i marken våren 2019 och ha det klart våren 2020, säger han.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Byggde egen tågvagn på tomten

Bostad Från början tänkte de bygga ett Attefallshus. Istället blev det en tågvagn. Nu står ...

Nu försvinner ett 40-tal P-rutor utanför simhallen

Trafik Nu blir det trångt om saligheten på parkeringen vid simhallen i Kungsbacka.Idag, tisdag 28 januari, stängs nämligen ...

Grönt ljus för ny badhuskonst

Nyheter När Norra Halland i maj berättade om konstverket Big Splash! som ska pryda det nya badhuset väckte det minst sagt starka reaktioner. Det eftersom många ansåg att den geometriska skapelsen i kakelplattor liknade hakkorssymboler. Nämnden för Kultur och turism reagerade på kritiken och beslutade att den kända finländska konstnären Mari Rantanen skulle göra om delar av mönstret
Annons