Albin Norrbin är uttagen till seniorlandslaget för första gången.

FOTO: Vision Media/Tristan Young

ENDURO. Albin Norrbin från Hjälm tog förra året USM-guld och ställde i år upp i den högre JSM-klassen. När säsongen summerades under inledningen av oktober knep Norrbin en silvermedalj. Han slutade tre ynka poäng bakom segraren Max Ahlin från Falköpings MK.

– I den nästsista deltävlingen stannade min hoj, kolven sprack. Det är sådant som händer i den här sporten men hade jag inte tvingats kliva av den deltävlingen så hade jag nog varit en klar segrare i klassen, säger Norrbin.

Han hade trots det chansen att säkra totalsegern i den sista deltävlingen men då ställde en våldsam krasch till det.

– Jag fick en lättare hjärnskakning och fick problem med nacke och rygg, säger Norrbin.

18-åringen kan trösta sig med att han den 11 november kommer att göra landslagsdebut på seniornivå. Han är nämligen uttagen till tävlingen Six days, som kan beskrivas som ett lag-VM. Tävlingen inleds på måndag och avslutas på lördag nästa vecka.

Tidigare i somras var han med i det laget som körde hem ett JEM-silver i Slovakien.

– Det är jättekul. Jag trodde inte att jag skulle bli uttagen med de snabbaste grabbarna. För min blir det en lärorik upplevelse. Mest att få uppleva något nytt och att få köra så många dagar ska bli kul. Samtidigt som jag får se hur bra världstoppen är, säger Albin Norrbin.

Hur har kraschen från Enköping stört uppladdningen inför landslagsdebuten?

– Jag har inte kunnat träna så mycket och tagit det rätt lugnt för att inte få problem med nacken. Men kroppen känns redo, jag är en av de mest vältränade i den här sporten.

Norrbin räknar inte med någon topplacering för det svenska laget.

– Topp sju är rimligt, i år känns det som att vi är mer förberedda, säger Norrbin om det svenska laget som slutade på en åttondeplats i fjol.