Annons

Jonsson missnöjd med krysset – "Har fler lägen"

Onsala BK lät Husqvarna föra spelet. Trots en räddad poäng i slutet av matchen var det mer en känsla av tappad poäng än en räddad.

– Jag tycker att vi borde ha vunnit den här matchen, säger Ellinor Jonsson.

Fotboll | 08 Augusti 2020 19:01

Onsala BK är klara för DM-final.

FOTO: Arkivfoto: Jasmin Frljevic

Matchfakta

Onsala BK-Husqvarna FF 1–1 (0–1)
Mål: 0–1 (12), 1–1 (80) Ellinor Jonsson

Onsala BK läckte defensivt under de två matcher (1–4 mot Göteborgs FF och 0–5 mot IFK Ulricehamn) som spelades innan sommarledigheten. Därför har mycket fokus lagts på försvarsspelet under speluppehållet.

– Vi har pratat om att falla och hålla tätt bakåt. Och det gör vi jättebra under matchen i dag (läs lördag), säger Ellinor Jonsson.

Låga utgångspositioner

Anfallarens presspel var ett tydligt exempel på lagets defensiva inställning mot Husqvarna. Hon gick sällan upp i press och föll ner till halvplan när motståndarnas försvarare hade bollen.

– Vi ville backa hem och låta deras backar spela mellan sig. Det har vi tränat jättemycket på och det har vi blivit mycket bättre på, säger Jonsson.

Trots det låga utgångsläget stack Onsala upp flera gånger i offensiv zon. Främst genom just Ellinor Jonsson. Anfallaren kom till flertalet lägen – utan att sätta dit bollen. Och de fick vänta till matchen slutskede på att få utdelning. Ellinor Jonsson skickade upp bollen i krysset från nära håll efter en tilltrasslad situation i straffområdet.

– Jag tycker att vi borde ha vunnit den här matchen. Vi hade fler lägen än vad de hade. Och jag tyckte att vi stängde bra bakåt. Synd att vi inte sätter våra lägen, säger Jonsson.

“Jag är halvnöjd”

Många av chanserna hamnade vid just Ellinor Jonssons fötter. 

– Jag tycker att jag gjorde en hyfsad match. Men det är riktigt segt att jag inte sätter dem. Det är sjukt störande, så jag är halvnöjd. Jag hade velat sätta en till och ge oss tre poäng, säger Jonsson som gjort lagets två mål hittills under säsongen.

Känner du någon större press på dig själv nu när du har stått för 100 procent av lagets målskörd?

– Det är klart att jag känner press, för jag är forward. Tanken är att det är du som ska göra mål. Sedan är det klart att jag vill att resten av laget ska kliva fram och göra mål också. Självklart vill jag vara en målfarlig spelare, men jag vill kunna spela fram mina lagkamrater också, säger hon.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Klassmålen förlängde segersviten

Fotboll Fyra raka vinster – Lindome Gif är sannerligen med i kampen om kvalplats. Segerreceptet var en före detta målskytts ...

Trio bakom storsegern

Fotboll Det var inget bländande spel. Men IFK Fjärås hade spets i bägge straffområdena i form ...

Dömd kvinnomisshandlare häktad för mordbrand

Blåljus En 35-årig kungsbackabo som nyligen släppts från fängelse, har nu häktats misstänkt för ...
Annons